Müftü Mehmet Emin Avcı Onuruna Veda Yemeği

Isparta Müftülüğü'ne atanan Adıyaman Müftüsü Mehmet Emin Avcı onuruna veda yemeği verildi.

  Müftü Mehmet Emin Avcı onuruna verilen veda yemeğine Vali Ramazan Sodan , Jandarma Alay Komutanı Ali Osman Salık , Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül , Belediye Başkanı Necip Büyükaslan , İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan , Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse , Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş , Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu , Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet İnan , İlçe Müftüleri , sivil toplum kuruluş temsilcileri ve cami imamları katıldı .
4 yıldır Adıyaman İl Müftülüğü görevini yürüten Mehmet Emin Avcı ' nın onuruna verilen veda yemeğinde duygusal anlar yaşandı . Yemekte söz alan katılımcılar Müftü Mehmet Emin Avcı ' dan övgü dolu sözlerle bahsederken , Adıyaman ' dan ayrılacağı için üzüldüklerini dile getirdiler .
Müftü Avcı ' nın Adıyaman ' a güzel bir intiba bıraktığını ve güzel hizmetlere imza attığını söyleyen Vali Sodan , Müftü Avcı ' nın beşeri münasebetlerinin de çok iyi olduğunu kaydetti . Müftü Mehmet Emin Avcı ' nın Adıyaman ' da saygı duyulan biri olduğunu dile getiren Vali Sodan :
" Tam kaynaştık dediğimiz esnada tayini çıktı . Ben kendisinin kişiliğini seviyorum . Bu gecede de duygularımı anlatmakta aciz kalıyorum . Allah yardımcısı olsun . Yeni görev yerinde de kendisine başarılar dilerim " dedi .
Müftü Mehmet Emin Avcı ' nın bulunduğu makamı çok iyi temsil ettiğini ve Adıyaman ' da ki görevi esnasında eğitime önem vererek Kuran kurslarının sayısını arttırdığını belirten Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise , helallik isteyerek , " Isparta ' da da Adıyaman sevdalısı olarak bizi temsil edecek . Bizim de artık Isparta ' da bir kapımız var " diye konuştu .
Adıyaman ' da bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmadığını ve herkesin kendisine destek olduğunu vurgulayan Müftü Mehmet Emin Avcı ' da , konuşmasında oldukça hüzünlendi . İltifat edici sözlerle şımarmadığını aksine bu sözlerle daha çok çalıştığını sözlerine ekleyen Müftü Avcı : " Bütün şerefim ve samimiyetimle söylemeliyim ki kimseden azap görmedim , herkesten destek gördüm . Bu derece samimi bir ortamdan ayrılacağım için de üzgünüm . Adıyamanlı bir insan nerede olursa olsun , başım gözüm üstünde yeri
var . İnşallah Adıyamanlılarda beni unutmaz . Bu memleketin 4 yıldır ekmeğini yedim , suyunu içtim . Bu memlekette hep merhamet gördüm . Adıyamanlılar beni artık aileden biri olarak kabul etsin . Allah herkesten razı olsun " şeklinde konuştu .
Konuşmaların ardından Vali Ramazan Sodan , Belediye Başkanı Necip Büyükaslan , Emniyet Müdürü Mehmet Bilici , Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil ve Müftü Yardımcısı Mehmet Öztürk , tayini çıkan Müftü Mehmet Emin Avcı ' ya hediyeler takdim etti .