Emine Erdoğan: 'Mesleki Eğitim Işık Oluyor' Ankara

-EMİNE ERDOĞAN: "MESLEKİ EĞİTİM IŞIK OLUYOR" ANKARA (A.A) - 15.06.2010 - BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN EŞİ EMİNE ERDOĞAN, TÜRKİYE GENELİNDE, BEL


-EMİNE ERDOĞAN: "MESLEKİ EĞİTİM IŞIK OLUYOR" 

ANKARA (A.A) - 15.06.2010 - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye genelinde, belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin, kamunun yürüttüğü mesleki eğitim faaliyetlerinin, ailelere bir umut ışığı olduğunu, bir çoğunun hayatını köklü şekilde değiştirdiğini söyledi.
Keçiören Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (KEÇMEK) yıl sonu sergisi, Estergon Kalesi'nde gerçekleştirildi. Serginin açılışına, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve eşi Emine Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak katıldı.
Serginin açılışında konuşan Emine Erdoğan, meslek eğitimi kurslarına giderek hayatına yeni renkler katan ve sertifikalarını alanları kutladı.
Kuruluşunun üzerinden iki yıl geçmesine rağmen Keçiören'deki meslek eğitimi kurslarının, güzel çalışmalara imza atmasının takdire şayan bir başarı olduğunu dile getiren Erdoğan, Mustafa Ak'a, kurs çalışanlarına ve öğretmenlere teşekkür etti.
Geçen hafta İstanbul'da İSMEK'in 13'üncü Genel Sergisi'ne ve İstanbul Halk Eğitim Merkezleri Fuarı'na katıldığını anlatan Erdoğan, orada da burada olduğu gibi büyük bir heyecana ve umuda şahit olduğunu söyledi. 
Erdoğan, hafta sonu katıldığı Yardım Eli Derneği'nin 2'inci Uluslararası Kardeş Aile Buluşması'nda da bu seferberliğin başka bir yansımasını gördüğünü ifade etti. Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Ben, Türkiye'nin bir çok ilinde fırsat buldukça vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ediyorum. İnanın, gittiğim evlerde, yeterli imkanlara sahip olmayan kardeşlerimizin, talepte bulunmakta zorlandığını, talepte bulunduğunda ise eğitim imkanlarına, iş imkanlarına dair talepte bulunduğunu görüyorum. 
Şuna da büyük bir memnuniyetle söyleyebilirim, Türkiye genelinde, belediyelerimizin, sivil toplum örgütlerinin, kamunun yürüttüğü mesleki eğitim faaliyetleri, ailelere bir umut ışığı oluyor, bir çoğunun hayatını köklü şekilde değiştiriyor. Van'dan Edirne'ye, Siirt'ten İstanbul'a kadar mesleki eğitim kursları sayesinde evlerine ekmek götürmeye başlayan, çocuklarını okutan, kendi işini kuran nice insanla karşılaştım.'
Emine Erdoğan, Keçiören'de de çok anlamlı ve herkese örnek olacak hayat hikayelerinin bulunduğunu belirterek, 1938 Kars doğumlu Halise Aras'ın 7 çocuk, 11 torun sahibi olduğunu anlattı. 
Aras'ın 13 yaşında evlendirildiği için okula gidemediğini ifade eden Erdoğan, içinde kalan ve hiç körelmeyen okuma aşkı sayesinde Aras'ın 72 yaşında Keçiören Belediyesinin açtığı kursa katılarak okuma-yazma öğrendiğini, daha sonra da bilgisayar kursunu başarıyla tamamladığını söyledi. 
Aras'ın ehliyet almayı da istediğini ancak katarakt ameliyatı geçirdiği için bu isteğini ertelediğini kaydeden Erdoğan, azmi ve heyecanından dolayı kutladığı Aras'a acil şifalar diledi.
70'li yaşlardaki Hüseyin ve Döne Dağ'ın da aynı kurslarda okuma-yazma öğrendiklerini, eşi geçici işlerde çalışan Fatma Yiğit'in de bu kurslara katılarak aldığı sertifika sayesinde çeyiz dükkanı açtığını ve ekmeğini bu şekilde kazandığını dile getiren Emine Erdoğan, şöyle devam etti:
'Bunlar gerçekten son derece anlamlı örnekler. İmkan sağlandığında, fırsat verildiğinde, bizim insanımızın neleri başarabileceğini gösteren, son derece çarpıcı örnekler. Ben inanıyorum ki bu güzel örnekler sayesinde önümüzdeki yıllarda bu kurslardan istifade eden kardeşlerimizin sayısı daha da artacak, Türkiye'nin çehresi bu kursların etkisiyle köklü şekilde değişecektir.'
Ankara Valisi Yüksel ise yeni şartları ile gelen yüzyılda küresel bir sahnenin açıldığını söyledi. Bu küresel sahnede, insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü, açlık, çevre ve sağlık konularının yer aldığını belirten Vali Yüksel, insan kaynakları ve girişimciliğin de olduğu bu sahnede serbest rekabetin de acımasız şekilde yerini aldığını belirtti.
'Oyunun adı küresel kalkınma' diyen Yüksel, sürdürülebilir kalkınmayı her toplumun kendisine hedef kabul ettiğini, Türkiye'nin de bütün dünyada tartışılan bu kavramın dışında kalmaması, içinde olması gerektiğini vurguladı.
Yüksel, şunları kaydetti:
'Türkiye'nin bugün tartıştığı iş gücü talebi rakamı takriben 26 milyon insanı ifade ediyor. Sayın Başbakanımızın ve de hükümetimizin özellikle mesleki eğitim ve istihdam meselesine gösterdiği dikkati hepimiz yakından takip ediyoruz ve uygulamaları yüreğimizle yerine getiriyoruz. Tarım sektöründeki durum, özellikle sanayide ve hizmet sektöründeki durumu herkes gibi biz de Ankara'dan takip ediyoruz, bütün Ankaralılar dikkatle takip ediyor. Şunu iyi anlamak gerekiyor ki burada meslek ve istihdam dediğimde, hiç bir vatandaşın 'Ben herşeyi yaparım', 'Her işi, ne veriyorsanız yerine getiririm' demesi artık kabul edilemez. Yapılması gereken şey, Ankara mülki hudutları dahilinde kadınlarımızı ve de erkeklerimizi, bu ilin topraklarını paylaşan herkesi yaygın ve de örgün eğitimin ışığından yararlandırmaktır. Bu manada Keçiören Belediyesinin sanat ve iş edindirme kurslarını, ilin valisi olarak son derece önemsiyorum.'
Keçiören Belediye Başkanı Ak da ilçede bulunan 12 KEÇMEK Merkezinde 12 bin kadın ve erkek kursiyerin eğitim aldığını anlattı. Bu merkezlerde, meslek edindirmenin yanı sıra sanatsal faaliyetlerin de gerçekleştirildiğini ifade eden Ak, katılımcı sayısını 20 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.  
Konuşmaların ardından kursa katılanlara sertifikalarını dağıtan Emine Erdoğan ile Alaaddin Yüksel ve Mustafa Ak, serginin açılış kurdelesini kesti.
Sergiyi gezerek, ürünleri inceleyen Erdoğan, el işi takılardan satın aldı.
Emine Erdoğan, sergiyi dolaşırken bir yandan da vatandaşların sorunlarını dinledi. Bedensel engelli Uğur Bala, ortaokulu tamamladığını ancak merdiven problemi nedeniyle lise eğitimine devam edemediğini anlattı. Açık lisede okumak istediğini belirten Bala, Erdoğan'dan evinde ders verebilecek bir öğretmen sağlanması için yardım istedi. Emine Erdoğan da Bala'ya yardımcı olacağını söyledi.
Serginin açılışında Sezen Aksu'nun 'Firuze' adlı şarkısını seslendiren Sufi Yorum adlı grup, Emine Erdoğan sergi alanından ayrılırken de kadın semazen eşliğinde tasavvuf müziği eserleri sundu.
Bu arada açılış töreni sırasında sıcak nedeniyle fenalaşan bazı vatandaşlara sağlık ekiplerince müdahale edildi.

15.06.2010 16:40:45