Berhan Şimşek açıklama yaptı - POLİTİKA

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, ''CHP örgütü olarak İstanbul'u kanatlandırmaya geldik'' dedi.

 
CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek , ' ' CHP örgütü olarak İstanbul ' u kanatlandırmaya geldik ' ' dedi .
CHP Merkez Yürütme Kurulu ( MYK ) tarafından İstanbul İl Başkanlığına atanan Şimşek , THY ' nin tarifeli seferi ile Ankara ' dan İstanbul ' a gelişinde Atatürk Havalimanı VIP Salonu önünde partililer tarafından çiçekler , pankartlar ve tezahüratlarla karşılandı .


Şimşek , burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada , söylenecek sözü örgütteki arkadaşları ve halkın söylediğini belirterek , şunları kaydetti :

' ' Ankara ' da Kemal Kılıçdaroğlu ' nun rüzgarını İstanbul örgütü olarak kentin bütün köşelerine taşıyacağız . İstanbul ' un her köşesinde , her yerinde olacağız . CHP örgütü olarak İstanbul ' u kanatlandırmaya geldik . CHP ' nin büyük Türkiye yürüyüşünde en hızlı 100 metreyi İstanbul örgütü koşacak . Kanın , yalanın , talanın değil , halkın düzenini kuracağız . Onun için bütün örgüt arkadaşlarıma ve İstanbul halkına çok teşekkür ediyorum . Buradan selam olsun Kemal Kılıçdaroğlu ' na , selam olsun CHP ' ye . . . ' '

Soruları da yanıtlayan Şimşek , Gürsel Tekin ' in durumu ve İstanbul İl Örgütünün durumuyla ilgili soru üzerine şöyle konuştu :

' ' Burada herkes Berhan Şimşek , burada herkes Gürsel Tekin . Burada hiçbirimizin birimizden ayrımız yok . Biz bir takımız . Biz kurumsal siyaset yapıyoruz , bireysel siyaset değil . Amacımız CHP ' nin iktidarıdır . Berhan Şimşek ' e koltuk aramak , Gürsel Tekin ' e makam bulmak değil . Bu halkın aşını , işini , ekmeğini , huzurunu taşımak istiyoruz . Onun için sevgili Gürsel ' in gözlerinden öpüyorum , görevinde başarılar diliyorum . Bize çok katkıları , yardımları olacak . Hep beraber yapacağız . ' '

Berhan Şimşek , İstanbul ' da neler yapacağına ilişkin bir soru üzerine de ' ' Göreceksiniz , yapayım da göreceksiniz ' ' yanıtı verdi .

Şimşek , daha sonra partililerin omuzlarında bir minibüse binerek alandan ayrıldı .

Star Gazete