Kula İlçesinde Kız Meslek Lisesi Açılıyor

Manisa'nın Kula ilçesinde 2010-2011 öğretim yılında Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin eğitim ve öğretime başlayacağı açıklandı.

  Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı yaptığı açıklamada , " Milli Eğitim Bakanlığı ' nın 3 Haziran 2010 tarih ve 770-165-2156 sayılı onayı ile öğretime başlayacak olan Kız Teknik ve Meslek Lisesi iki bölümden oluşacak . Okul öncesi bölümü ve Türk mutfağı bölümlerine 60 öğrenci alınacak . " dedi . Bu arada , geçici olarak Kula Lisesi bünyesinde eğitime açılacak olan okulun kurucu müdürlüğüne Kula Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Özyaman ' ın atandığını söyledi .
Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner de , " Her yıl Kula ' da 8 . sınıftan yaklaşık 700-800 öğrenci mezun olmaktadır . Bu öğrencilerimizin yarısı kız öğrencidir . Kız öğrencilerimizin kendi istekleri doğrultusunda gidebilecekleri bir Kız Meslek Lisesi olmadığı için ilçe dışındaki Kız Meslek Liseleri ' ne gitmektedirler . Özellikle okul öncesi eğitimin öne çıkmasıyla Kula ' da bu okulun eksikliğini giderebilmek için yaptığımız görüşmeler sonucunda okulun açılmasına onay verildi . " dedi .