KARGİD Başkanı Altıntaş: Kalkınma ve halkın refahının artmasının yolu ihracattan geçiyor

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, ekonomik sorunların çözülmesi, kalkınma ve halkın refahın artmasının yolunun ihrac

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, ekonomik sorunların çözülmesi, kalkınma ve halkın refahın artmasının yolunun ihracattan geçtiğini vurguladı.

Altıntaş, üyesi oldukları Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin desteğiyle İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Ticaret Köprüsü programına Trabzon'dan da bir heyetle katıldıklarını belirtti. Türkiye'nin özellikle ekonomide son yıllarda yaptığı atılıma bağlı olarak iş dünyasının da küresel ticarete hızla entegre olduğunu belirten Altıntaş, "Avrupa Birliği ile daha önceden var olan Gümrük Birliği anlaşması, son dönemlerde çeşitli ülkelerle yapılan serbest ticaret anlaşmaları, vizelerin kaldırılması, enflasyonun ve faizlerin düşmesi ile Türk Lirası'nın istikrar kazanması gibi pek çok olumlu gelişmeyi beraberinde getirmiştir. İhracatta yaşanan büyük değişimler da sanayici ve işadamlarını harekete geçirmiştir. Artık dünyanın dört bir yanında markalarımız bilinir ve ürünlerimiz satılır olmuştur." dedi.

Küresel krizde birçok pazarda yaşanan daralma nedeniyle ihracat rakamlarının gerilemesine karşın, bu arada yeni pazarlara girilerek pazarların çeşitlendirildiğinin altını da çizen Altıntaş, "Bundan sonraki aşamada uluslararası pazarları tanıyan ve uluslar arası ticarette başarısını kanıtlamış, belli bir tecrübe birikimine ulaşmış işadamlarımızdan yeni bir ihracat hamlesi bekliyoruz. Çok kez yinelediğimiz bir hususu bir kez daha vurgulayacak olursak, ülkemizin kalkınması, refahın artması ve ekonomik sorunların çözülmesinin yolu ihracattan geçmektedir." ifadelerini kullandı.

Bu nedenle ihracata dayalı kalkınma modelinin hayata geçirilmesine yönelik faaliyetleri önemsediklerini söyleyen Altıntaş, şöyle devam etti: "Bu doğrultuda yurt içi ve yurt dışı işbirliği ağlarımızı kullanarak ciddi potansiyel vadeden ülkelerden nitelikli işadamlarını ülkemizin ekonomik potansiyelini yerinde görmeleri, üretici firmalarımızı ve kaliteli ürünlerimizi tanımaları için üye işadamlarımızı Dünya Ticaret Köprüsü Programı kapsamında yurtdışından gelen işadamları ile buluşturmayı planlıyoruz."