Yenice ormanlarına dikkat çekmek için dağ bisikleti yarışması düzenlendi

Karabük'ün Yenice Kaymakamlığı, Yenice ormanlarının dünyaya tanıtmak için dağ bisikleti yarışması düzenledi. Yaklaşık 100 profesyonel bisiklet sporcus

  Karabük ' ün Yenice Kaymakamlığı , Yenice ormanlarının dünyaya tanıtmak için dağ bisikleti yarışması düzenledi . Yaklaşık 100 profesyonel bisiklet sporcusunun katıldığı Yenice ormanlarındaki bisiklet yarışması , renkli görüntülere sahne oldu .

Yenice Kaymakamlığı tarafından ilçe ormanlarının tabii güzelliğine ve iç-dış turizm potansiyeline dikkat çekmek amacıyla " Kaymakamlık Kupası Dağ Bisikleti Yarışı " düzenlendi . Yenice ormanlarının tabii güzelliklerine ve iç-dış turizm potansiyeline dikkat çekmek , il ve ilçedeki doğal yapıya uygun spor kolu olan dağ bisikleti faaliyetlerini geliştirmek üzere Karabük Valiliği , İl Spor Müdürlüğü ve Yenice Kaymakamlığı işbirliği ile Türkiye çapında Dağ Bisikleti - Cros Country Disiplinli Yarışma , Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetmelik ve kuralları çerçevesinde gerçekleştirildi . Yenice Şeker Kanyonu ' ndan başlayan Kaymakamlık Kupası Dağ Bisikleti Yarışı , 11 kilometrelik yorucu turlara sahne oldu . Şeker Kanyonu ' ndan İncebacaklar köyüne , oradan dağ sırtına geçen yarışmacılar , orman içindeki patika yoldan tekrar kanyona inerek bitiş çizgisine ulaşmaya çalıştı . Asma köprü ve merdiven geçişleri sırasında bazı bisikletçiler düştü . Öte yandan Rize ' den gelip bayanlar kategorisinde yarışan Merve Pelin Bayram ( 20 ) , arızalanan bisikletini sırtında taşıyarak bitiş çizgisinie doğru koşması vatandaşlar tarafından alkışlandı .

Yarışma 4 kategoride gerçekleştirildi . Elit U23 Erkekler 3 kategori ( 33 kilometre ) 30 yaş ve üstü erkekler ile 18 yaş ve altı erkekler 2 tur ( 22 kilometre ) , bayanlar ise 1 tur ( 11 km ) yarıştı . Buna göre ; 30 yaş üstü erkeklerde birinci Mehmet Kurt ( 32 ) , ikinci Oğuz Özçelik ( 30 ) , üçüncüsü Serkan Çalıcı ( 30 ) oldu . Bayanlar kategorisinde birinci Esra Kürkçü ( 23 ) , ikinci Eda Konuk ( 19 ) , üçüncüsü Asuman Burcu Baki ( 30 ) oldu . Yarışmanın 18 yaş ve altı erkekler kategorisinde ise İsak Ünal ( 18 ) , Semih T . Çelebioğlu ( 18 ) ve Yusuf Çabık ( 17 ) derece elde etti . Yarışmanın son bölümü olan Elit U23 Erkekler kategorisinde , birinci Bilal Akgül , ikinci Halil Korkmaz ve üçüncü ise Abdülkadir kelleci oldu .

Bayanlar kategorisinde birinci olan Esra Kürkçü , Yenice ' de ilk kez yapılan yarışmaların çok eğlenceli geçtiğini ve bayanlar olarak bu yarışmadan büyük zevk aldıklarını ifade ederek , " Bu bizim oldukça heyecanlı geçti . Yenice ormanlarını çok sevdik . Bundan sonraki yarışmalarda da katılmak istiyoruz . " diye konuştu .

Yenice Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli , Yenice Şeker Kanyonu ' ndaki ormanları tanıtmak için geçen sene çalışma başlattıklarını ve bu çalışmalarda yaklaşık 400 kilometrelik doğa yürüyüş parkurları yaptıklarını söyledi . Bu faaliyetlerin sonucunda , Yenice şeker Kanyonu ' nda bu doğanın yapısına uygun bir spor dalı olan dağ bisikleti yarışı organize ettiklerini ifade eden Çiçekli , " Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz yarışmaları 4 ana kategoride yapıyoruz . Bunun geleneksel hale gelmesini de çok istiyoruz . Umuyoruz ki bu yarışma , bu yıl ulusal , önümüzdeki yıllardada uluslararası bir seviyeye yükselecek . Bu yarışmalar , Yenice ' mizin orman güzelliğini , doğa harikasını , anıt ağaçlarımızı , harikulade kanyonlarımızı tanıtmamızda bir vesile olacaktır . " diye konuştu .