Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası

-BÜYÜKLER TÜRKİYE KÜREK ŞAMPİYONASI -GALATASARAY KULÜBÜ BAŞKANI POLAT: 'ÖNCELİKLİ OLARAK YAPMIŞ OLDUĞUMUZ PLANLAMADA, ORTA  SAHAYA DEFANSİF, ÜST DÜZE-

 

-BÜYÜKLER TÜRKİYE KÜREK ŞAMPİYONASI

-GALATASARAY KULÜBÜ BAŞKANI POLAT :

' ÖNCELİKLİ OLARAK YAPMIŞ OLDUĞUMUZ PLANLAMADA , ORTA

SAHAYA DEFANSİF , ÜST DÜZEY İKİ OYUNCU ALMAK İSTİYORUZ '

-ADNAN POLAT VE FENERBAHÇE BAŞKANI AZİZ YILDIRIM

SAPANCA ' DA BİR ARAYA GELDİ

( FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ )

SAKARYA ( A . A ) - 13 . 06 . 2010 - Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat , öncelikli olarak yaptıkları planlamada , orta sahaya defansif üst düzey iki oyuncu almak istediklerini söyledi .

Sapanca Gölü Kırkpınar Parkuru ' nda gerçekleştirilen Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası final yarışlarına katılan Polat ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım , protokol tribününde bir araya geldi .

Yıldırım ve Polat Galatasaraylı ve Fenerbahçeli sporcuların yanına giderek , sporculara başarılar diledi .

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Polat , su sporlarında Türkiye ' nin içinde bulunduğu durumla ilgili bir soru üzerine , Türkiye ' nin olimpiyatlarda başarılı olamadığını , bunun en önemli nedeninin de büyük kulüplerin amatör sporlara yeterince eğilmemesi olduğunu belirtti .

Sporda başarılı olmak için tesis , ekipman ve genç sporcu yetiştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Polat , ' Bundan netice almak için de bir süreç lazım . Türkiye ' de malum , insanlarda her şey var da sabır yok . Hemen başarı olsun istiyorlar . Bizim şu anda kendi amatör sporlarımızla ilgili yaptığımız program var . Tesis yatırım programı , makine ekipman programı ve genç sporcuları yetiştirme programı . Bu , biraz zaman alacak ' dedi .

Polat , amatör sporlarda alınan günlük neticelere bakmaksızın yatırım programını sürdüreceklerini ifade ederek , belirli bir süreçte netice alacaklarına inandığını kaydetti .

Haliç ' te Fenerbahçe ile ortaklaşa yapmayı düşündükleri kürek yarışlarının sorulması üzerine Polat , ' İngiltere ' de Oxford Cambridge ' nin her yıl Londra Thames Nehri üzerinde yarışları var . Senede bir kez yapılıyor ve çok ilgi çekiyor . Biz de İstanbul Haliç ' te her yıl böyle bir yarış yapmak istiyoruz . 8 tekle , Galatasaray ve Fenerbahçe sporcuları yarıştırılıp kürek sporunu biraz kamuoyuna duyurmak istiyoruz . Bana göre hoş bir şey olacak . Eylül ayında sanıyorum bunu gerçekleştiririz , öyle bir karar aldık ' diye konuştu .

Polat , Fenerbahçe Başkanı Yıldırım ile bir araya gelmelerinin ve karşılıklı olarak sporcuları ziyaret etmelerinin spora katkısı konusunda da görüş belirterek , Fenerbahçe ile üst düzeyde rekabet içinde olduklarını , aynı zamanda yüzyılı geçen bir dostlukları bulunduğunu belirtti .

Rekabette bazen dostluğu sıkıntıya sokacak şeylerin olduğuna dikkati çeken Polat , ' Bunlara anlık ve günlük şeyler diye bakıyorum . Sporun zaten ruhunda dostluk ve kardeşlik yatıyor . Biz onu Galatasaray olarak koruyup , kollayıp , muhafaza etmeye çalışıyoruz ' dedi .

Transfer sezonundaki gelişmelere de değinen Polat , öncelikleri arasında orta sahaya bir iki futbolcu transfer etmelerinin yer aldığını ifade etti .

Orta sahaya transfer yaptıktan sonra diğer mevkilere ihtiyaç duyulursa yeni transfer yapabileceklerine işaret eden Polat , şunları söyledi :

' Ama şu an yok . En fazla herhalde iki oyuncu alabiliriz , ama transferde bu dönemlerde birçok şey olabiliyor . Cazip teklifler olabiliyor . Gelen ve giden olabiliyor . Öncelikli olan , bir an evvel yapmış olduğumuz planlamada orta sahaya defansif anlamda üst düzey iki oyuncu almak . Adaylarımız var , onlarla da görüşmelerimiz sürüyor . Biz bir futbolcu veya kulüple görüşmüyoruz , aynı anda 7-8 futbolcu ve kulüple görüşüyoruz . '

Galasataray ' ın daha önceki sezonlarda yıldız futbolcuları transfer etmesinin hatırlatılması üzerine Polat , ' Yıldız anlayışınıza bağlı . Senin veya benim yıldız anlayışım farklıdır . Benim için en ideali yıldızı transfer etmek değil , yıldızı yaratmak önemli . Keşke böyle genç futbolcuları bulup da yıldızları yaratabilsek . İsim olarak hiçbir şey söylemem ' dedi .

Final yarışmalarını izleyen Aziz Yıldırım , gazetecilerin açıklama isteklerini geri çevirdi .

( KMK-NC-SSG )

13 . 06 . 2010 14 : 30 : 57