Amr Musa: Gazze Ablukası Kalkmalı Tel Aviv

-AMR MUSA: GAZZE ABLUKASI KALKMALI TEL AVİV (A.A) - 13.06.2010 - ARAP BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ AMR MUSA, GAZZE'YE İSRAİL TARAFINDAN UYGULANAN ABLUKANI

 

-AMR MUSA : GAZZE ABLUKASI KALKMALI

TEL AVİV ( A . A ) - 13 . 06 . 2010 - Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa , Gazze ' ye İsrail tarafından uygulanan ablukanın mutlaka kaldırılması gerektiğini söyledi .

Yaklaşık 4 yıldır abluka altındaki Gazze Şeridi ' ne Arap ülkelerinden gelen en yüksek düzeydeki yetkili olan Amr Musa , bugün 12 saatliğine ziyaret ettiği Gazze ' ye geçişinden önce Refah sınır kapısında bir açıklama yaptı . Musa , tüm dünyanın Gazze ' ye uygulanan ablukaya karşı , Kudüs ve Filistin topraklarında olan bitene karşı Filistin halkının arkasında olduğunu söyledi .

Gazze ' yi ziyaretinden ve Gazzeliler ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Musa , konuşmasında Filistinliler arasında birlik üzerinde durdu . El Fetih ile Hamas arasındaki birlik konusunun önemli ve temel bir mesele olduğuna işaret eden Musa , " Her Arap gibi , herkesi bir arada ve tek hedef doğrultusunda birleşen kardeşler olarak görmek arzumdur " dedi .

Musa , Gazze ' ye daha önce Yaser Arafat döneminde geldiğini hatırlattı .

Mısır plakalı bir araç ve Mısır güvenlik kuvvetleri ile birlikte Refah ' a gelen Amr Musa , burada Hamas hükümetinin Sağlık Bakanı Bessam Naim , Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmed Yusuf tarafından karşılandı . Karşılamada Ablukaya Karşı Halk Komitesi Başkanı , bağımsız milletvekili Cemal El Hudari , El Fetihli milletvekili Zekeriye El Aga ve diğer milletvekillerinin yanı sıra , bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yer aldı .

13 . 06 . 2010 12 : 25 : 45