TOKİ'nin yapacağı 420 konut Roman vatandaşlara verilecek

Kocaeli'nde TOKİ tarafından yapılacak bin konuttan 420'sinin Roman vatandaşlara verilmesi konusunda İzmit Belediyesi ve TOKİ arasında anlaşma yapıldı.

  Kocaeli ' nde TOKİ tarafından yapılacak bin konuttan 420 ' sinin Roman vatandaşlara verilmesi konusunda İzmit Belediyesi ve TOKİ arasında anlaşma yapıldı .

Sosyal Dönüşüm Projesi kapsamında Roman vatandaşların daha iyi şartlarda yaşayabileceği konutlara kavuşturularak , kent merkezindeki çarpık yapılaşmayı keşmekeşi giderebilecekleri proje İzmir Belediye Başkanı Nevzat Doğan ' ın TOKİ ' ye yaptığı ziyaretle mutlu sona ulaştı . TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile görüşen Başkan Doğan , TOKİ tarafından Arızlı bölgesinde yapılacak 1000 konutun 420 ' sinin Roman vatandaşlara verilmesi konusunda gerekli anlaşmayı sağladıklarını bildirdi .

İlk etapta Roman vatandaşlara 172 adet konut verileceğini belirten Doğan , " İzmit Belediyesi ' nin Sosyal Dönüşüm Projesi olarak bu konuya el atmasının üzerinden yaklaşık 9 ay geçti . Birtakım belirsizlikleri olan çalışmada son nokta gayet sevindirici oldu . TOKİ Başkanı ile yaptığım görüşmenin sonucunda vatandaşlarımız etap etap evlerine kavuşacaklar . Şimdiden hayırlı olsun . " dedi .

Arızlı bölgesinde yapılacak konutlar zemin dahil üç katlı olacak . Toplam 67 , 5 metrekare yüzölçüme sahip olacak konutlar 2+1 şeklinde projelendirildi . Sosyal Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak bu konutlarda mahalle meydanları , sağlık ocağı , çok amaçlı toplantı salonu gibi üniteler de yer alacak .