Siirt'e gelen aydınları geceyi Kaletül- üstad tepesinde geçirecek

Belediye Başkanı Selim Sadak'ın davetlisi olarak Siirt'te gelen Türk aydınları geceyi aydınlar ilçesinde Kaletül- üstad tepesinde geçirecek.

Aralar

  Belediye Başkanı Selim Sadak ' ın davetlisi olarak Siirt ' te gelen Türk aydınları geceyi aydınlar ilçesinde Kaletül- üstad tepesinde geçirecek .

Aralarında sanatçı İlkay Akaya , yazarlar Ömer Laçiner , Ahmet Nesin , Ayşegül Devecioğlu , Akademisyen Bekir Berat Özipek , Yeşiller Partisi eş sözcüsü Bilge Contepe gibi isimlerinde bulunduğu 16 kişilik bir Türk aydın grubu Belediye Başkanı Selim Sadak ' ın davetlisi olarak Siirt ' te geldi . Geceyi Aydınlar İlçesi Kaletülüstad tepesinde çadırlarda geçirecek olan grubun yarında bir Kürt sorunu ve barış konusunda bir açıklama yapacağı açıklandı .

Konuklarına Siirt ' in yöresel yemeği olan Büryanı ikram eden Belediye Başkanı Selim Sadak , daha sonra Belediye düğün salonunda yaptığı açıklamada Kürt sorunun artık yalnız Kürt siyasetçilere bırakılmaması gerektiğini belirtti .

Başkan Sadak kendisinin Kürt olduğunu ancak Türkiyeli olduğunu belirterek , şunları söyledi " Çok zengin bir toplumuz . Bu sorunu çözerek Ortadoğu ' ya önderlik yapacak güçteyiz . "

Sanatçı İlkay Akaya da barış taraftarı bir insan olarak barıştan yana umudunu kesmediğini belirtti . Heyetin yarın yapacağı açıklamanın ardından Siirt ' ten ayrılması bekleniyor .