Köyde Halaylı Yıl Sonu Etkinliği

Van'ın Muradiye ilçesi Babacan Köyü İlköğretim Okulu'nda yapılan ve oldukça renkli geçen yıl sonu etkinliklerinde protokol üyeleri köylülerle halay çekti.

  Etkinliklere İlçe Kaymakamı Metin Esen , Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Akyer , Jandarma Yüzbaşı Akif Yorulmaz , İlçe Emniyet Müdür Vekili Ferdi Büyükatak , İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şahyettin Müjde , okul müdürleri ve öğretmenleri , bazı kurum amirleri , köylüler ve öğrenciler katıldı .
Yıl sonu etkinliklerinde Babacan Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri birbirinden güzel gösterileriyle göz kamaştırırken katılımcılardan büyük alkış aldılar . Etkinlikler çerçevesinde konuklara hediyeli çekilişler yapıldı . İlk şanslı kişiyi belirlemek için kurayı çeken kaymakam Metin Esen , " Bazı öğrencilerin karneler çok iyi iken bazılarının da çok kötü olduklarını gördüm . Öğrencilerden sorduğumda evlerinde anne ve babalarının kendilerine destek vermediklerini öğrendim . Değerli Babacanlılar , biz bu yavrularımızın geleceklerini bu köyün dışında aramak zorundayız . Öğrencilerimiz bu köyden çıkacaklar . Okuyacaklar , komşu köylere , Muradiye ' ye , Çaldıran ' a öğretmen olarak , doktor olarak geri dönecekler . Yoksa bu köyün bu kadar öğrencilerin , gençlerin hepsini beslemeye şansı yoktur . Okuldaki 218 öğrencimiz okumaları için sizlerin onlara destek olmaları gerekiyor . Bu konuda bana söz verirseniz ben de elimden gelen tüm destekleri sağlayacağım . Bu öğrencilerin geleceğinin parlak , vatana millete ve sizlere faydalı olabilmeleri , birlik ve beraberlik içerisinde çaba göstermemiz gerekiyor . Yaz tatilinde burada etkinliklerin daha rahat ve temiz bir ortamda yapılabilmesi için okul bahçesinin tamamını düzenleyerek kullanışlı bir hale getireceğiz . Bu etkinlikleri düzenlemede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum " dedi .
Okul Müdürü Özgür Ercan ise , yıl sonu düzenledikleri etkinliklere ilçeden ve köyden katılan konuklara teşekkür ettiklerini belirtti . Ercan " Köy ortamında kısıtlı imkanlarla mezun olacak öğrencilerimize bir hatıra , okumaya devam eden öğrencilerimize de bir isteklendirme olması sebebiyle imkanlar nispetinde sunduğumuz etkinliklerimizde bizleri yalnız bırakmayan ve bu sevincimize ortak olan , kaymakamımız , garnizon komutanımız , okul müdürlerimiz , kamu kurum amirlerimiz ve tüm konuklara katıldıklarından dolayı öğretmenlerimiz , öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum " dedi .
Kaymakam Esen bu yıl mezun olan öğrencilere temsili mezuniyet belgelerini verdi ve başarılarının devamını diledi . Hazırlanan sergi gezilirken , protokol üyeleri ile köylüler davul zurna eşliğinde halay çektiler