Ergün: Gandhi Değil Pinokyo İstanbul

-ERGÜN: GANDHİ DEĞİL PİNOKYO İSTANBUL (A.A) - 12.06.2010 - SANAYİ VE TİCARET BAKANI NİHAT ERGÜN, CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA MEDYADA 'G-

 

-ERGÜN : GANDHİ DEĞİL PİNOKYO

İSTANBUL ( A . A ) - 12 . 06 . 2010 - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' na medyada ' Gandhi ' denmesini eleştirerek , ' Yalan söylersen burnun uzar . Bu Gandhi değil , Pinokyo ' dedi .

Esenler Kültür Merkezi ' ndeki ' Türkiye Buluşmaları ' toplantısında konuşan Ergün , AK Partinin hizmet partisi olduğunu ve her kademede çalışmaya devam edildiğini kaydetti .

' Sevdamız , Türkiye ' yi demokratikleştirmek ve zenginleştirmek , Türkiye ' de adaleti sağlamak , hukukun üstünlüğünü temin etmek ve kalkınmayı sağlamak . Bunun için çalışıyoruz ' dedi .

Türkiye ' nin uluslararası ilişkiler alanında çok farklı bir yere geldiğini de ifade eden Ergün , Türkiye ' nin artık ' ne söylediğine dikkat edilen bir ülke ' durumuna geldiğini vurguladı .

Ergün , Türkiye ' nin demokratik açıdan ilerlemesini ve kişi başına düşen gelirin 3 bin dolar seviyesinden 10 bin dolara ulaşmasını amaçladıklarını kaydetti .

' AK Parti yargıyı ele geçirmeye çalışıyor ' şeklindeki yorumlara tepki gösteren Ergün , Türkiye ' de bir telefonla , istenilen adam hakkında , istenilen kararın alınmaya çalışıldığı bir atmosfer olduğunu ifade etti . Yargının bağımsız ve tarafsız olması gerektiğinin de altını çizen Ergün , ' Yargıya şantaj yapılmaya çalışılıyor , yargı etkilenmeye çalışılıyor ' dedi .

- ' BU GANDHİ DEĞİL , PİNOKYO ' -

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' na medyada ' Gandhi ' denmesini eleştiren Ergün , ' Gandhi , Hindistan ' ın önemli bir mücadele adamı , bir kahraman . Ama kahramanlar iftira atan değildir , yalan söyleyen değildir . Gandhi nasıl kahraman olmuş bir bakın . İftira atarak , AK Parti ' ye kara çalarak ve yalan beyanlarda bulunarak kahraman olunmaz ' dedi .

CHP ' de yeni bir dizayn oluşturulmaya başlandığını ifade eden Ergün , bu dizaynın CHP ' ye bir katkısı olmayacağını ve CHP ' de bir kaynamanın başladığını söyledi .

Ergün , yanlış bir proje üstüne , başkasına komplo üzerine , mevcut genel başkana komplo kurarak yapılan işten hayır gelmeyeceğini dile getirerek , bu tür değişim süreçlerinin doğal olması gerektiğini kaydetti .

12 . 06 . 2010 21 : 10 : 00