Büyükşehirin yönetimi kongrede tartışılıyor

Büyükşehir Belediye Başkanları 'Türkiye'de Büyükşehir Yönetimi Ulusal Kongresi'nde bir araya geldi. Kongrede yönetim, ulaşım, mali ve kentsel dönüşüm

  Büyükşehir Belediye Başkanları ' Türkiye ' de Büyükşehir Yönetimi Ulusal Kongresi ' nde bir araya geldi . Kongrede yönetim , ulaşım , mali ve kentsel dönüşüm gibi konu görüşülüyor .

Türkiye Belediyeler Birliği ( TBB ) binasında gerçekleştirilen kongrenin açılışına İçişleri Bakanı Beşir Atalay , Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu , Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ' nun yanı sıra çok sayıda yönetici katıldı . Büyükşehir Belediye yönetiminin 25 yıllık uygulamalardan elde edilen tecrübeler , dünyadaki diğer uygulama deneyimleri , var olan sorunlar ve çözüm önerilerinin paylaşılacağı kongrenin açılış gününe saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla başlandı . TBB tanıtım filminin gösterimi sonrası kürsüye gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek , 1945 yılında kurulan TBB ' nin kamu tüzel kişilere sahip tek yönetim birliği olduğunu söyledi . Akyürek , " Türkiye Belediyeler Birliği , belediyelerin çıkarlarını korumak , personeli eğitmek , belediyelin menfaatlerini korumak , uluslararası ilişkiler ve lobicilik gibi pek çok alanda faaliyet gösteriyor . " dedi .

Akyürek ' in konuşmasının ardından söz alan İçişleri Bakanı Beşir Atalay , ülke nüfusunun büyük çoğunluğunun büyük şehirlerde yaşadığını belirterek , Büyükşehir mevzuatı hakkında yürüyen ve yürümeyen uygulamalar olduğunu , bu sorunların çözümü için mevzuatı gözden geçirdiklerini söyledi .

Atalay ' ın konuşmasına toplantıya katılamayan Belediye Başkanlarına yaptığı eleştiri damga vurdu . Toplantıya katılmayan başkan ve idarecileri sorumsuzlukla suçlayan Atalay , " 16 Büyükşehir Belediyemiz var . Bu 16 Büyükşehir Belediyesi ' nden sadece 3 ' ü burada . Ben isterdim ki büyükşehirlerdeki bütün başkanlar , ilçe belediye başkanları burada olsun . Ben bunu sorumsuzluk , ciddiyetsizlik olarak görüyorum . " diye konuştu .

Büyükşehirlerde yaşayan insan sayısı arttıkça sorunların da arttığını kaydeden Atalay , büyük sorunlar ortaya çıkmadan mevcut sorunları çözeceklerini ifade etti . Dünya ' da yeni Kamu trendinin demokratikleşme , yerelleşme ve sivilleşmeden geçtiğini aktaran Atalay her belediyeye eşit şekilde kaynak dağılımı yaptıklarını kaydetti . Atalay , sözlerini şöyle sürdürdü : " Belediyelere kaynak dağıtımında zerre kadar fark göstermedik . Nüfusa kalkınmışlığa göre hak edişleri belirledik . Bunlarda bir ayrım yok . Bütün belediyeler için geçerli . Farklı partilerden gelen belediye başkanları olabilir . "

Kongre , Büyükşehir başkanları ve idarecilerin katılımıyla 3 gün süreyle devam edecek