Bakanlık et fiyatını açıkladı

Angus cinsi hayvan etinin market ve kasaplara 20 liradan satılacağı iddialarını yalanlayan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, etin dükkanlara satış fiyatının 12 lira olduğunu duyurdu.

  Tarım ve Kö ; yişleri Bakanlığı , Et Balık Kurumunca ( EBK ) Angus cinsi hayvanların karkas etinin fiyatı 12 liradan market ve kasaplara satılacağı bildirildi .

Tarım ve Kö ; yişleri Bakanlığından yapılan yazılı aç ; ıklama ile bazı basın ve yayın organlarında yer alan iddialara aç ; ıklık getirildi .

' EBK ' nın Milli Savunma Bakanlığına kemik oranı yü ; ksek et verdiği , bir kısım etlerin MSB ' ce geri ç ; evrildiği , EBK ' nın MSB ' den 3 milyon lira alacağı olduğu ' iddialarına ilişkin olarak aç ; ıklamada , EBK tarafından ü ; retilen ve Milli Savunma Bakanlığına 1 Mayıs 2009-30 Nisan 2010 tarihleri arasındaki teslim edilen karkas etlerdeki kemik oranının yü ; zde 14 , 5 olarak gerç ; ekleştiği belirtildi .

Bu oranın ü ; lke genelinde ü ; retilen karkas etlerde ise yü ; zde 18-20 olduğu ifade edilen aç ; ıklamada , MSB ile EBK arasında yapılan 1 Mayıs 2009-30 Nisan 2010 tarihleri arasında geç ; erli olan eski sö ; zleşme dö ; neminde MSB ' nin kemik oranı yü ; ksekliğinden Et Balık Kurumunun etini iadesinin sö ; z konusu olmadığı kaydedildi .

Aç ; ıklamada , Milli Savunma Bakanlığının , Et Balık Kurumuna borcu olmadığı da vurgulandı .

Kasaplık Angus hayvanlarının etlerinin MSB tarafından veto edildiği ve Angus cinsi hayvanların etlerinin mahalle kasaplarına 20 liradan satılacağına ilişkin iddialara ilişkin olarak da aç ; ıklamada şö ; yle denildi : ' 2009 yılında MSB ile yapılan sö ; zleşmenin 30 Nisan 2010 tarihinde sona ermesinin akabinde yeni sö ; zleşme ile yapılan gö ; rü ; şmelerin uzun sü ; rmesi piyasadaki et fiyatlarının istikrarsızlığından ileri gelmiştir .

Ayrıca 4 Haziran 2010 tarihinde Milli Savunma Bakanlığı ile bir yıllık yeni sö ; zleşme imzalanmış , bu sö ; zleşmenin hiç ; bir maddesinde Angus cinsi hayvan etinin alınmayacağına dair bir madde de yoktur .

Angus cinsi hayvan etlerinin mahalle kasaplarına 20 liradan satılacağı ifadesi doğru değildir . EBK ' ca sö ; z konusu hayvanların karkas etinin kilogram fiyatı 12 liradan market ve kasaplara satılacaktır '

vatan