Trafik cezası yazmak çözüm değil

Bölgesel Trafik Değerlendirme Toplantısı için Erzurum'a gelen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Osman Karakuş, yazılan trafi

  Bölgesel Trafik Değerlendirme Toplantısı için Erzurum ' a gelen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Osman Karakuş , yazılan trafik cezalarının caydırıcı olmadığını belirterek , " Feragat eden , affeden devlet olsun ama kural ihlallerinin de takipçisi olun . " dedi

Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesi ' nden 16 ilin trafikten sorumlu müdür yardımcılarının katıldığı ' 6 . Trafik Bölge Değerlendirme Toplantısı ' Erzurum Palan Otel ' de gerçekleştirildi . 2 gün süren toplanın kapanış konuşmasını yapan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Osman Karakuş , trafikte cezadan çok eğitim ve kurallara uymanın etkili olduğunu söyledi . Karakuş , Türkiye ' de eğitimli , eğitimsiz herkesin trafikte kural ihlali yaptığını ifade etti . Karakuş , son yıllarda karayolları alt yapısında iyileştirme ve denetimlerle trafik kazalarında ölüm oranının düştüğüne dikkat çekti . Trafikte aslolanın ceza yazmak değil , denetim olduğuna vurgu yapan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş , " Trafik denetimlerinde ceza yazmak caydırıcı değil . Amacımız denetimlerde sürücülere ceza yazmak olmamalı . Ekiplerimizi ceza peşinde koşmasın . Denetimlerde uyarıcı , eğitici ve motive edici , nazik üslup en büyük etken . " diye konuştu .

Karakuş , Avrupa ülkelerinde trafik kaza oranı yüzde 30 iken Türkiye ' nin de aralarında bulunduğu ülkelerde bu oranın yüzde 70 ' lere ulaşmasının ise düşündürücü olduğuna değinerek , " Trafik güvenliğinde bizim görevimiz denetim mekanizmasını yerine getirmek . Ülkede herkes , her kurum üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirdiği vakit gelişmiş Avrupa ülkelerindeki gibi bizim ülkemizde de trafik kazaları yüzde 30 ' lara düşer . " dedi .

KUSURU SÜRÜCÜDE BULMAK MODASI BİTTİ

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de , yakın bir zamana kadar ülkede meydana gelen ölümlü trafik kazaları sonrasında suçun genelde sürücü hatasına bağlandığını işaret ederek , " Yakın bir geçmişte meydana gelen kazalarda sürücüler suçlanarak , sürücü hatasına bağlı olarak trafik kazalarının meydana geldiğini dile getirilirdi . Ancak görüldü ki bölünmüş yolların hizmete girmesiyle ölümlü , yaralamalı trafik kazaları azaldı . Kimse de kusurun çoğunu sürücülerde bulamaz oldu . " şeklinde konuştu .