Milletvekili Geylani: Olayın peşini bırakmayacağız

Hakkâri Barosu avukatlarından Fahri Timur'un kadın müvekkili E.A.'nın polislerin fiili ve sözlü tacizine uğradığı iddiasını dile getirmesi üzerine Hak

  Hakkâri Barosu avukatlarından Fahri Timur ' un kadın müvekkili E . A . ' nın polislerin fiili ve sözlü tacizine uğradığı iddiasını dile getirmesi üzerine Hakkari BDP Milletvekili Hamit Geylani de konuyla ilgili açıklamada bulundu . Milletvekili Geylani , parti örgütü olarak , meclis grubu olarak , yaşanan olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi .

Milletvekili Geylani ' nin BDP il binasında düzenlediği basın toplantısına BDP Genel Merkez Saymanı M . Salih Yıldız , Hakkâri Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu da katıldı .

Milletvekili Geylani , ülkenin hak arama ülkesi olması gerektiğini belirterek , " Avukat arkadaşımızın cumhuriyet savcısına şikayet dilekçesi vermiş , Adalet Bakanlığı ' na bildirmişlerdir . Biz de parti örgütü olarak , Meclis grubu olarak bu ve benzer olayların peşini bırakmayacağız . Bu nedenle bütün arkadaşlara sabır diliyorum . Provokasyonlara gelmemelerini diliyorum . " dedi .

Milletvekili Geylani , gözaltına alınan 11 kişinin gözaltı sürelerinin dolduğunu da belirterek , üç gündür gözaltında tutulmalarına tepki gösterdi .