Mahkumlar, yaptıkları eserleri sergiledi

Kırıkkale Hacılar beldesindeki F-Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan mahkumlar, yaptıkları eserleri sergiledi.

Cezaevi İnfaz Kurumu'nun kendi bünyesinde

  Kırıkkale Hacılar beldesindeki F-Tipi Kapalı Cezaevi ' nde bulunan mahkumlar , yaptıkları eserleri sergiledi .

Cezaevi İnfaz Kurumu ' nun kendi bünyesinde yürüttüğü eğitim çalışmaları ile sosyal ve kültürel faaliyetler çerçevesinde gerçekleştirilen sergi , büyük ilgi gördü .

Makro AVM sergi alanında sunulan eserlerden yağlıboya çalışmaları ve model gemiler büyük ilgi topladı . Sergide 35 ' i tablo olmak üzere yaklaşık 322 parça el emeği vatandaşların beğenisine sunuldu . Satışa sunulan ürünler , eser sahiplerinin ihtiyaçları için harcanacak .

Ceza İnfaz Kurumu tarafından yürütülmekte olan eğitim ve öğretim çalışmaları hakkında bilgi veren F Tipi Cezaevi Birinci Müdürü Uğur Salt , " Öncelikle Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda tutukluların topluma yararlı bireyler olarak ceza infaz kurumumuzdan ayrılmaları amaçlanmaktadır . Kurumumuzda eğitim biriminde kadrolu 2 öğretmen ve kütüphanede görevli 1 infaz koruma memuru görev yapmaktadır . " dedi .

Okuma yazma bilmeyen hükümlü ve tutuklular için kurslar açıldığını ifade eden Salt , " Hükümlüler , ceza infaz kurumumuza geldikleri günden itibaren eğitim faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır . Öğrenim durumuna göre okullara kayıt yaptırılması özendirilmektedir . Ayrıca , kayıtlı oldukları okulların sınavlarına hazırlık kursları açılmaktadır . " şeklinde konuştu .

Eğitim , öğretim ile sosyal faaliyetler çerçevesinde , hükümlü ve tutukluların üreten bireyler olarak topluma kazandırılmasının hedefleri olduğunu belirten Salt , " Yetenekleri ilgileri ve öğrenimleri de dikkate alınarak kurumumuzda kurslar açılmaktadır . Kurs programları ve öğreticileri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılıyor . Kurs bittiğinde kursiyerlere sertifika veriyoruz . " diye konuştu .