Kaymakam Dilsiz: Okul öncesi okullaşma oranını yüzde yüze çıkaracağız

Adıyaman'ın Samsat ilçesi Kaymakamı Ahmet Dilsiz, yüzde 65 civarında olan okul öncesi okullaşma oranını yüzde yüze çıkarmak istediklerini söyledi.

K

  Adıyaman ' ın Samsat ilçesi Kaymakamı Ahmet Dilsiz , yüzde 65 civarında olan okul öncesi okullaşma oranını yüzde yüze çıkarmak istediklerini söyledi .

Kaymakam Ahmet Dilsiz , Samsat Zeynel Aslan İlköğretim Okulu ' nda anasınıfı öğrencilerinin bir yıl boyunca yaptıkları resim ve elişi çalışmalarından oluşan serginin açılışını yaptı .

Sergiyi gezerek Okul Müdürü Akın İçyeroğlu ve anasınıfı öğretmeni Arzu Hatice Özdemir ' den eserlerle ilgili bilgi alan Kaymakam Dilsiz , sergilenen eserlerin çok güzel olduklarını belirtti . Dilsiz , gördüğü eserlerin öğrencilerin daha güzel çalışmalara imza atacaklarının belirtisi olduğunu ifade etti .

Okul öncesini önemsediklerini belirten Kaymakam Dilsiz , şunları kaydetti : " Samsat ilçesinde yaptığımız çalışmalar neticesinde bir sonraki yılda birinci sınıfa başlayacak olan çocuklarda , okul öncesi okullaşma oranını yüzde yüze çıkardık . Bu oran Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir orandır . 5–6 yaş karışık olarak ortalamayı baz aldığımızda ise bu oran yüzde 65 civarındadır . Hedefimiz , bunu da yüzde yüze çıkarmaktır . Sergilenen eserlerden de anlaşılıyor ki , emeklerimiz boşa gitmemiştir . Bütün öğrenci ve öğretmenleri tebrik ediyorum . "