Bursa'da Festival Coşkusu

Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel faaliyeti olan Uluslararası Bursa Festivali cumartesi günü senfonik açılış konseri ile başlıyor.

Bursa'da Festival Coşkusu
  Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ' nda yarın saat 21 . 30 ' da başlayacak konserde , Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ( BBDSO ) , Ender Sakpınar ' ın şefliğinde sahneye çıkacak . Orkestra , Demet Akbağ ve Ata Demirer ' in rol aldığı ' Eyvah Eyvah ' filminin müzikleriyle ününü pekiştiren klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ve Vokalist grubu ile bir konsere imzasını atacak . 49 . Uluslararası Bursa Festivali ' nde , 14 Haziran Pazartesi akşamı ' Bu Toğrağın Türküleri ' başlıklı konserde ünlü sanatçılar Fuat Saka , Şükriye Tutkun , Sümer Ezgü ve Hüseyin Turan , Bursalılarla buluşacak . 16 Haziran Çarşamba günü Harem Müzikali , 19 Haziran Cumartesi günü ' Yıldırım Gürses ' i Anma Gecesi ' , 22 Haziran Salı günü Teoman konseri , 23 Haziran Çarşamba günü Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil konseri , 25 Haziran Cuma günü Emir Kusturica ile Balkan Müzikleri konseri , 26 Haziran Cumartesi günü Jazzing Flamenco gösterisi , 28 Haziran Pazartesi günü Alphaville , 30 Haziran Çarşamba günü Mustafa Sandal konseri , 2 Temmuz Cuma günü dünyaca ünlü sanatçı Lara Fabian ' ın konseri ve 5 Temmuz Pazartesi günü Rus Kızılordu Korosu ' nun gösterisi izlenebilecek .
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe , ' 49 . Uluslararası Bursa Festivali ' nin şehirde kültür ve sanat rüzgarı estireceğini söyledi . En sevilen sanatçıların performanslarını sergileyeceğini söyleyen Başkan Altepe , " Bursa ' da festival coşkusu başlıyor . 49 yıldır Bursalıları buluşturan ve kaynaştıran bir gelenek olan Uluslararası Bursa Festivali , bu yıl geçen seneden daha geniş bir programla sanatseverlere hitap edecek . Bursa renkli günler geçirecek " dedi .
Altepe , sanatseverleri festivale izlemeye davet etti . Festival programına www . bursafestivali . org adlı internet sitesinden ulaşılabilecek .