Belediyeden vatandaşlara 'dilencilere para vermeyin' uyarısı

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları dilencilere yönelik olarak bilgilendirmek amacıyla Cuma namazı sonrasında broşür dağıttı. Za

  Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri , vatandaşları dilencilere yönelik olarak bilgilendirmek amacıyla Cuma namazı sonrasında broşür dağıttı . Zabıta ekipleri , özellikle Cuma namazını fırsat bilen dilencilerin , vatandaşların manevi duygularını istismar ettiğini belirten yetkililer vatandaşlardan dilenmeyi meslek haline getiren kişilere para verilmemesini istedi .

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu , vatandaşların manevi değerlerini istismar edip kılıktan kılığa giren dilencilere zabıta ekiplerinin asla müsamaha göstermeyeceğini ifade etti .

Selmanoğlu , " Elazığ ' da daha rahat ve daha huzurlu bir ortam oluşturmak adına bu mücadelede halkımızla el ele yürümek istiyoruz . Bu konuda huzur ve güveni sağlayabilmek için dilencilerle mücadele çalışmalarımızın gün geçtikçe devam edecek . Zabıta ekiplerimiz , dilencilerle mücadele konusunda yürüttüğü yoğun çalışmalarla bu kötü görüntüyü ortadan kaldıracaktır . " dedi .

Vatandaşlardan dilenmeyi meslek haline getiren kişilerin vazgeçirilmesi için destek beklediklerini kaydeden Selmanoğlu , " Gelin hep birlikte duyarlı davranarak , dilencilere pirim vermeyelim . Dilenmek dinimizce de uygun görülmediği gibi mevcut yasalarımız tarafından da yasaklanmıştır . Şehrimizde huzur ve güvenin tesisi adına sizlerle el ele bir mücadele için yardımlarınızı bekliyoruz . " açıklamasında bulundu .