18. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları, şairler yürüyüşü ile başladı

Elazığ'da Uluslararası Hazar Şiir Akşamları açılış töreni 'şairler yürüyüşü' ile başladı.

Gazi Caddesi'nde gerçekleştirilen yürüyüşe Vali Muammer E

  Elazığ ' da Uluslararası Hazar Şiir Akşamları açılış töreni ' şairler yürüyüşü ' ile başladı .

Gazi Caddesi ' nde gerçekleştirilen yürüyüşe Vali Muammer Erol , Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu , Fırat Üniversitesi Rektörü Fevzi Bingöl , programa katılan şairlerin yanı sıra çık sayıda vatandaş katıldı .

Belediye Mehteran Takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş Öğretmenevi önünde son buldu . Mehter takımı Öğretmenevi önünde konser verdi , ardından konuşmalara geçildi .

Programda konuşan Vali Muammer Erol , Hazar Şiir Akşamları ' nın bu yıl Anadolu coğrafyasının manevi fatihi Hoca Ahmet Yesevi adına düzenlendiğini kaydetti . Vali Erol , şöyle konuştu : ' ' Kardeş Türk devletlerinin seçkin şairleri , fikir ve sanat erbabı vasıtasıyla dünyamızın gün geçtikçe kaybettiği ahlaki ve insani değerleri yeniden hatırlayalım , hatırlatalım . Şiir akşamları ile insanın ve insanlığın en fazla ihtiyaç duyduğu sevi , hoşgörü , barış ve kardeşlik gibi kavramları şiirin gücünü arkalarına alarak yeniden gündeme taşımak istiyoruz . ' '

Vali Erol , amaçlarının , merhametsizlik , acımasızlık gibi toplumu felakete sürükleyen olayların yanlış olduğunu bir kez daha haykırmak olduğunu dile getirdi . Vali Erol , ' ' Gene istedik ki bu uzun soluklu kültür ve sanat faaliyetiyle ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesine dostluk ve kardeşliğin pekişmesine ve buna paralel olarak işbirliğinin sağlam temellere dayandırılarak sürdürülmesine zemin hazırlayalım . İnanıyorum ki bu yılki Şiir Akşamları ' nda oluşacak sevgi ve muhabbet ikliminde kazanan dostluk , kardeşlik , hoşgörü , sevgi olacaktır . " şeklinde konuştu .