Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi'ne spor salonu yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi bahçesinde projelendirilen spor salonunun temeli törenle atıldı. Açılışta konuşan Büyükş

Büyükşehir Belediyesi tarafından Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi bahçesinde projelendirilen spor salonunun temeli törenle atıldı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin adını dünyaya duyuran değerlerin arasında sporun da önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Süper ligde Türkiye şampiyonu olan Bursaspor'un buna en güzel örnek olduğunu dile getiren Altepe, "Bursa, spor kenti. Bursa'da sporda her branşta güçlü olmalıyız, temelden sporcu yetiştirmeli ve milli takımlara sporcu veren bir kent olmalıyız." dedi.

Bursa'nın her alanda lider olduğunu ifade eden Altepe şunları söyledi: "Her semtte yeşil alanlar, vatandaşların yaya ulaşabileceği spor ve oyun alanları olsun istiyoruz. Semtlerimiz çağdaş bir görünüme kavuşsun. Bursa'yı büyüklerimizden emanet aldık, gelecek nesillere miras bırakacağız. Bu şehre hep birlikte sahip çıkalım."

Altepe, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Spor Salonu'nun 712 metrekare alan üzerinde projelendirildiğini, tesiste basketbol ve voleybolun yanı sıra pek çok branşın yapılabileceğini söyledi. Çelik çatılı yapılacak olan ve seyirci tribünlerinden idareci salonlarına kadar her türlü ihtiyacın cevap bulacağı spor salonunun yeni eğitim ve öğretim yılında hizmete açılacağını müjdeleyen Altepe, spor salonunun Yunuseli bölgesindeki tüm gençlere hitap edeceğini dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da Bursa'da devletin ve yerel yönetimlerin eğitime önemli oranda katkı sağladığını belirtti. Şehrin bu anlamda şanslı olduğunu dile getiren Gülsar, "Geleceğimizin kaliteli olması için gençlerimize kaliteli mekanlar sunmalıyız. Bursa'da yapılan spor salonları başarılı sporcuların yetişmesine fırsat veriyor. Badminton branşında Bursa, dünya ikinciliği ve üçüncülüğünü aldı. Bursa artık dünyada yarışıyor." şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin Osmangazi ilçesinde yatırım yapmasının sevincini yaşadığını anlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da şunları kaydetti: "Bursa'da en yoğun spor tesisi Osmangazi Belediyesi sınırlarında faaliyet gösteriyor. Ancak bunlara ek olarak yeni spor tesisleri de inşa ediliyor. Bu çalışmaların sonucunda bizim de gençlerimizden bir isteğimiz var. Bundan sonraki süreçte Bursa'dan Türkiye ve dünya çapında şampiyonlar çıksın istiyoruz."

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ve Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Müdürü Feridun Çelik butona basarak spor salonunun temeline ilk harcı döktü.