'Sporla Sağlıklı Nesillere Doğru' Projesi

-'SPORLA SAĞLIKLI NESİLLERE DOĞRU' PROJESİ -İSTANBULLULAR, PROJE KAPSAMINDA HAFTA İÇİ 5 GÜN İBB SPOR AŞ'YE BAĞLI 30 AYRI TESİSTE SPOR YAPABİLECEK İ-'

-'SPORLA SAĞLIKLI NESİLLERE DOĞRU' PROJESİ

-İSTANBULLULAR, PROJE KAPSAMINDA HAFTA İÇİ 5 GÜN

İBB SPOR AŞ'YE BAĞLI 30 AYRI TESİSTE SPOR YAPABİLECEK

İSTANBUL (A.A) - 10.06.2010 - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor A.Ş, İstanbulluların spor yapmasını sağlamak amacıyla 'Sporla Sağlıklı Nesillere Doğru' projesini başlattı.

Proje kapsamında İstanbulluların, hafta içi 5 gün, sabah 08.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında İBB Spor A.Ş'ye bağlı 30 ayrı tesiste spor yapabilecekleri bildirildi. Projeye ev hanımları, emekliler ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği, 10 TL kayıt ücreti ödeyecek katılımcıların 2 ay boyunca yüzme, fitness, step-aerobik, pilates, savunma sporları, tenis, basketbol, futbol ve voleybol gibi branşlarda hizmet alabilecekleri kaydedildi.

Fatih'deki İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nde yapılan basın toplantısında konuşan İBB Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı, proje ile İstanbul halkının sporla iç içe olmasını sağlamayı hedeflediklerini ifade ederek, 'Halen 'Her ilçeye bir spor tesisi projesi' kapsamında bugüne kadar hizmete açılan 30'u aşkın spor tesisinde yaklaşık 20 dalda uzman eğitimci ve antrenörler nezaretinde İstanbul halkına ve sporculara hizmet veriyoruz. Bu proje kapsamında 30 spor tesisinde çeşitli branşlarda spor hizmetlerinin yanında park, bahçe ve rekreasyon alanlarında sabah 07.00 ile 09.00 arasında aletli-aletsiz sabah sporları, plajlarda toplu spor aktiviteleri ile piknik ve mesire alanlarında spor etkinlikleri düzenliyoruz' diye konuştu.

İBB Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ise önemli bir projeye imza attıklarını dile getirerek, 'Sporcu ve sağlıklı bir neslin yetişmesi hayalimize kavuşmak için attığımız bu büyük adım, yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle, 7'den 70'e tüm İstanbulluları, sağlıklı bir geleceğe davet ediyor' dedi.

Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırım Akın, Türk Diyabet Vakfı Başkanı Temel Yılmaz ve İstanbul Sağlık Daire Başkanı Muzaffer Saraç da toplantıya katıldı.

Projeye katılmak isteyen İstanbulluların 'www.sporas.com.tr' adlı internet sitesinden ve 444 70 40 numaralı çağrı merkezinden bilgi alabilecekleri belirtildi.

(CAY-BE-GKH) 

10.06.2010 15:36:52