Oyuncuları öğrenci, yönetmeni öğretmen olan 'Sesler ve Düşler' filmi duygulandırdı

Sinop İlköğretim Okulu ve İş Okulu'nu tanıtmak amacıyla hazırlanan 'Sesler ve Düşler' isimli filmin galası beğeniyle izlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğ

Sinop İlköğretim Okulu ve İş Okulu'nu tanıtmak amacıyla hazırlanan 'Sesler ve Düşler' isimli filmin galası beğeniyle izlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet İçi Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan okul müdürü Mustafa Can, okullarının özel eğitime ihtiyacı olan bireylere eğitim veren bir kurum olduğunu belirterek, "Öğrencilerin hayatı algılama biçimlerini geliştirmek, kendilerini toplumun önemli bir parçası olarak görebilmelerini sağlamak ve özgüvenlerini artırmak için çalışıyoruz." dedi.

Filmde rol alan öğrencilerden Okan Şeker, Metehan Aydınlı ve Kemal Can Demirel'in oyunculuk performansı izleyicilerden büyük alkış aldı. İzleyicilerin gözyaşları ile takip ettiği filmde, İş Okuluna Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) raporuyla yönlendirilen ve burada bireysel eğitim aldıktan sonra tekrar eski okuluna dönen bir öğrencinin, başlangıçta bu okula gelmek istemeyişi, sonrasında da bu okulda yaşadıkları dostluklar ve aldığı eğitimden sonra dönerken ayrılmak istemeyişi canlandırıldı. İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Gülünay, idareci ve öğretmenleri emeklerinden dolayı kutladı. Sinop' a geldiğinden beri hep ilkleri yaşadığını belirten İlyas Gülünay, bu gece duygulu ve de eğitici bir okul tanıtım filmini, ilk defa seyrettim. Bu iş sabır ve fedakarlık ister. Bu öğrencilerimizin en büyük destekçisi ise öğretmenlerimizdir. Bize bu geceyi ve mutluluğu yaşatan okulumuzun yöneticilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Yapımcı ve Yönetmenliğini, Sinop İlköğretim Okulu ve İş Okulu Müdür Yardımcısı İbrahim Düz'ün üstlendiği 'Sesler ve Düşler' isimli filmin galasına Vali yardımcısı Salih Altınok, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Gülünay, Teftiş Kurulu Başkanı Rahmi Ünal, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdullah Uçar, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ile okulların yönetici ve öğretmenleri katıldı.