Kazada ölen profesörler, görev yaptıkları fakülteden törenle uğurlandı

Bolu TEM Otoyolu'nda meydana gelen kazada hayatını kaybeden profesörlerden Ahmet Hızal ve Asuman Efe için görev yaptıkları İstanbul Üniversitesi (İÜ)

Bolu TEM Otoyolu'nda meydana gelen kazada hayatını kaybeden profesörlerden Ahmet Hızal ve Asuman Efe için görev yaptıkları İstanbul Üniversitesi (İÜ) Orman Fakültesi'nde tören düzenlendi.

TEM Otoyolu Bolu mevkiinde önceki gün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Ahmet Hızal ve Prof. Dr. Asuman Efe için görev yaptıkları İÜ Orman Fakültesi'nde tören düzenlendi. Törene Hızal ve Efe'nin yakınlarının yanı sıra Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Akalp ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Fakülte bahçesindeki törende, öğretim görevlileri, öğrenciler ve fakülte çalışanları Hızal ve Efe için gözyaşı döktü. Türk bayrağına sarılı cenazeler helallik alınmasının ardından cenaze namazının kılınacağı camilere uğurlandı.

Kazada hayatını kaybeden Prof. Dr Ahmet Hızal'ın yardımcısı Öğretim görevlisi Doç. Dr Aynur Aydın Coşkun, Hızal ile kazadan yarım saat önce konuştuğunu, aracı Hızal'ın kullanmadığını söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Hızal Sahrayı Cedit Camii, Prof. Dr. Asuman Efe ise Bahçeköy Merkez Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazlarının ardından toprağa verilecek

Bolu'da önceki gün meydana gelen trafik kazasında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Hızal ve Prof. Dr. Asuman Efe ile eski İGDAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Necdet Aral hayatını kaybetmişti.