Hekimoğlu İsmail: Hatırımı soran Başbakan Erdoğan'a teşekkür ettim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8. Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreninde Hekimoğlu İsmail'in yanına giderek bir süre görüştü. Başbakan'ın bu mini ziyareti seyircilerde merak ...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8. Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreninde Hekimoğlu İsmail'in yanına giderek bir süre görüştü. Başbakan'ın bu mini ziyareti seyircilerde merak uyandırdı. Görüşmenin detayını açıklayan Hekimoğlu İsmail, yanına gelip hatırını soran Başbakan Erdoğan'a teşekkür ettiğini söyledi.

Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenen 8. Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreninde İsmail Gaspıralı Türk Dili Ödülü, yazar Hekimoğlu İsmail'e verildi. Tekerlekli sandalye ile törene katılan Hekimoğlu İsmail, ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın elinden aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ödül töreni sırasında yerinden kalkarak Hekimoğlu İsmail'in yanına gitti. Erdoğan, Hekimoğlu İsmail ile bir süre konuştu.
Görüşmenin detaylarını anlatan Hekimoğlu İsmail, "Sağolsun Başbakanımız yanıma geldi, elimi tuttu, hatırımı sordu. Ben de dedim ki; 'size hürmetlerimi arz ederim ve sizinle beraberim' O da teşekkür etti." dedi.
Türkçe Olimpiyatları'yla ilgili düşüncelerini de anlatan Hekimoğlu İsmail, olimpiyatların kendisi için sabahın bir müjdesi olduğunu vurguladı. Olimpiyatlarda söz verilmesi halinde Tevfik Fikret'in bir şiirini okumak istediğini dile getiren İsmail, "Tevfik Fikret 'sabah olacak' diye haykırırdı. Tevfik Fikret yaşadığı zamanlarda Osmanlı'nın mağlubiyetlerini göre göre çıldırmıştır ve öyle ölmüştür. Türkçe Olimpiyatları beklediğim sabahtı. Fecri sadık doğdu." diye konuştu.
Asıl adı Ömer Okçu olan Hekimoğlu İsmail, astsubay olarak göreve başladığı Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 1972'de emekli oldu. Minyeli Abdullah adlı roman ile adı özdeşleşen Hekimoğlu İsmail, Zaman'daki bir yazısı sebebiyle bir süre hapiste yattı. 2002'de felç geçirdiği için sol bacağını ve sol elini kullanmakta zorluk çeken Hekimoğlu İsmail, sağlık problemlerine rağmen Zaman gazetesindeki köşe yazılarını devam ettiriyor, konferans ve toplantılara konuşmacı olarak gidiyor.
(CİHAN)

Zaman