Çömlekçi Grup Yolu Karayolları Ağına Alındı

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez, Görele-Tirebolu-Doğankent arasındaki 45 kilometre'lik Çömlekçi Grup Yolu'nun Karayollarına bağlanıldığını açıkladı.

Sönmez, yaptığı açıklamada ''Bir yıl önce Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Ali Ateş, Doğankent Kaymakamı Naif Yavuz, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Aydınlar Belediye Başkanı Osman Sazak, il Encümen azaları, İlçe başkanları, Çatak Köyü Muhtarı Turan Karahan, Soğukpınar Köyü Muhtarı Nadir Patan ile bölgede incelemeler yaparak çalışmalara başlamıştık. Bu çalışmalarımız 2 Haziran 2010 tarihli Bayındırlık ve İskan Bakanı Sayın Mustafa Demir'in onaylaması ile yürürlüğe girmiştir. Karayolları ağına alınınca yol genişleme, asfalt, devamlı bakımı yapılan ve trafik levaları yerleştirilmiş kışın kapalı kalmayan standart hale getirilecektir. Tüm Bölge halkına hayırlı olsun'' şeklinde konuştu.
Görele AK Parti İlçe Başkanı Tolga Erener ise ''Söz konusu yolda 17 tane köy, 2 tane belde var. Bu yol Soğukpınar Köyü ile Doğankent ilçesine bağlı çatak köyü ile Doğankent ilçesine bağlanıyor. Aslında bu yol alternatif bir yoldur'' dedi. Çömlekçi Grup Yolu'nun Karayolları ağına alınması için yapılan ilk müracaatlarının reddedildiğini ifade eden Erener, "Doğankent ve Görele ilçesini birbirine bağlayan Çömlekçi Grup Yolu'nun Karayolları ağına alınması için ikinci müracaatımızda Milletvekilimiz sayın Hacı Hasan Sönmez ile birlikte hareket ettik ve başardık, en son imzayı Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir atmıştır. Artık bundan sonra Çömlekçi Grup Yolu Karayolları ağına almıştır'' ifadesini kullandı.
Erener, yol bakımı için Bakanlık'tan ödenek çıktıktan sonra çalışmalara başlanacağını ifade ederek "Bu yolun asfaltı son olarak köylere hizmet Götürme Birliği tarafından yapılacak. Ama bundan sonraki süreçteki çalışmaları Karayolları yapacak. Görele ilçesine KÖYDES Projesi kapsamında 2010 yılı için 8 yüz 57 Bin TL ayırdık. 2 yüz bin TL de afet işlerinden gelen para ile toplam 1 milyon 57 bin TL paranın sadece, yüz 30 bin TL'sini Çömlekçi Grup Yolu'nda kullanacağız. Bundan sonra KÖYDES'den Çömlekçi Grup Yolu için gelen para köylerde kullanılacaktır" diye konuştu.
Doğankent'i sahile bağlayacak alternatif yol olarak düşünülen Çömlekçi Grup Yolu 19 Haziran 1990 tarihinde ilçede yaşanan sel felaketinde Tirebolu-Doğankent yolunun da Harşit Çayı'nın yaptığı tahribat sonucu ulaşım Çömlekçi Yolu'ndan sağlanmıştı.