Yozgat Bozok Üniversitesi Gelişimini Sürdürüyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof

Yozgat Bozok Üniversitesi Gelişimini Sürdürüyor
  Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . İnci Varinli , üniversitenin gelişimini hızla sürdürdüğünü belirterek , yakın zamanda Yozgat halkına yeni müjdeler vermeye , bilimin ışığında kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli çalışarak , Yozgat ' ın değişen yüzüne katkıda bulunmaya devam edeceklerini söyledi .
Rektörlük binasında bir basın toplantısı düzenleyerek üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Bozok Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . İnci Varinli , üniversitelerin görevinin sadece eğitim olmadığını , bulundu bölgeye sosyal , kültürel ve ekonomik alanlarda da katkı sağlamak olduğunu belirterek , " Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Derneği ( URAK ) ' ın verilerine göre gelişmişlik sıralamasında 81 vilayet arasında 73 . sırada olan Yozgat ' ımızın hak etmediği sıralamadaki yerinin değişmesi , kültürel , toplumsal ve ekonomik açıdan kalkınması için herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır " dedi .
Bozok Üniversitesi yeni kurulmuş ve görünen yüzüyle büyümesini sürdürdüğünü ifade eden Rektör Varinli , " Kampus alanımızda öğrenci ve personelin ihtiyaçlarını karşılamaya dönük kurulan ve yakında açılacak olan çarşı binası , tek kişilik okuma kabinleri bulunan kütüphanesi , yakında bitecek olan kültür merkezi , merkezi öğrenci yemekhane ve kafeteryası ile konforu eksik olmayan kız ve erkek öğrenci yurtları , Bitkisel ve Hayvansal Üretimde Avrupa standartlarında üretim ve rekabet gücü hedefi koyan Ziraat Fakültesi , 2010 - 2011 Eğitim Öğretim Dönemine yetişecek olan Eğitim Fakültesi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık Bey ' in katkılarıyla tamamlanacak olan Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulumuz , Bozok Üniversitemizi ve Yozgat İlimizi daha üst sıralara taşımaya devam edecektir " diye konuştu .
Vatandaşın büyük heyecanla beklediği Araştırma ve Uygulama Hastanesi ' nin yakın zamanda hizmete açılacağına değinen Varinli , " Hastanemiz , Yozgat ' ta bulunmayan bölüm ve tedavi üniteleriyle halkın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düşünülmekte ve sunacağı hizmetle Kayseri ve Ankara ' ya gitmek zorunda kalan hasta tedavilerinin kendi bünyesinde yapılmasını planlanmaktadır . Hastanemiz için 135 sözleşmeli kadro tahsis edildi , ancak şuan için personel alamı yapılmadı " ifadelerini kullandı .
Son zamanlarda basına ve kamuoyuna yansıyan ihale dosyaları ile alakalı adli süreç devam ettiğini vurgulayan Rektör Varinli , " Konu yargıya intikal etmiştir , yüce yargının en doğru kararı vereceğinden şüphemiz yoktur . Bu konudan dolayı üniversitede alım ve çalışmaların durduğu yönündeki iddialar tamamen asılsızdır . Üniversite bir kurumdur , hiçbir zaman kişilere göre hareket etmez , üniversitedeki çalışmaların her zaman olduğu gibi normal seyrinde devam etmektedir " şeklinde konuştu .
Rektör Varinli , daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı .