Meclis Kanser Araştırma Komisyonu Kuruldu

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yeni kurulan Kanser Araştırma Komisyonu başkanlığına seçildi.

Meclis Kanser Araştırma Komisyonu Kuruldu
AK Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Cevdet Erdöl ve 21 AK Parti Milletvekilinin teklifi ile kurulan komisyonda 16 Milletvekili görev aldı.
Kanser hastalığının dünyada son birkaç yıldır giderek artan birinci ölüm sebebi haline gelmesi, 2007-2009 yılları arasında kanserden ölen kişi sayısının yüzde 32 oranında artması, aynı dönemde yeni tespit edilen kanserli hasta sayısının 12 milyon üzerine çıkmış olması ve bu bilgilere dayanarak yapılan projeksiyon yöntemiyle hesaplamaların 2030 yılında dünyadaki kanser vakalarını 2005 yılına göre 3 kat daha artacağının bekleniyor olması yetkilileri harekete geçirdi.
Türkiye'de her yıl 150 bin yeni kanser hastasının tespitinin bekleniyor olması nedeniyle bu yönde yapılan çalışmalar çerçevesinde Meclis Kanser Araştırma Komisyonu kuruldu.
Oluşan komisyonda Başkan Kemalettin Aydın, Başkan Vekili Mehmet Domaç ile Gönül Bekin Şahkulubey, Tansel Barış, Fatoş Gürkan, Abdurrahman Arıcı, Mehmet Tunçak, Cafer Tatlıbal, Hüseyin Devecioğlu, Lütfi Çırakoğlu, Osman Coşkun, Tekin Bingöla, Sacid Yıldız, Hasan Çalış Karaman, Osman Durmuş, Hamit Geylani yer alıyor.
Kanser hastalığı konusunun araştırılarak alınması gereken tedbir ve önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Kanser Araştırma Komisyonu Başkanı Doç.Dr. Kemalettin Aydın, uzun yıllar halk sağlığı ve toplum sağlığı için çok sayıda çalışmalarda bulunduğunu söyledi. Aydın, komisyonun kanser araştırma çalışmaları ve sonuçları ile yol gösterici olacağını, her kesimi yakından ilgilendiren kanser hastalığı tanı, tedavi ve önleyici sağlık hizmetlerinde yeni oluşumları ortaya koyacağını düşündüğünü belirtti.
(RE-BK-HO-Y)