Mardin Belediye Başkanı Nasıroğlu: Bizde din, dil ayırımı yoktur

Almanya Milletvekillerinden oluşan heyeti ağırlayan Mardin'in Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, "Bizde din, dil ayırımı yoktur." dedi.

Türki

  Almanya Milletvekillerinden oluşan heyeti ağırlayan Mardin ' in Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu , " Bizde din , dil ayırımı yoktur . " dedi .

Türkiye ' de ve bölgede yaşayan Hıristiyanların yaşayışını incelemeye gelen , aralarında Hıristiyan din görevlilerinin bulunduğu heyet bir dizi temaslarda bulundu . Belediyeyi ziyaret eden heyette ; Hıristiyan Sosyal Birlik Başkan Yardımcısı Johammer Singhammer , Alman Büyükelçisi Katrin Buchholz , Mor Gabriel Manastırı Vakıf Başkanı Kuryakus Ergün ve tercüman Güzide Gören hazır bulundu .

Almanya Sosyal Birlik Başkan Yardımcısı Johannes Singhammer , " Mardin ' e yapılan ziyarette , çok güzel bir ülke çok güzel bir şehir . Görüşmelerimiz şu ana kadar çok verimli geçiyor . Ziyaretimizin amacı bölgede yaşayan Hıristiyanların durumu hakkında bilgi edinmek , izlenimler edinmek . Çünkü bu konuyu önemsediğimizi vurgulamak istiyorum ve şahsen gelip bu bilgileri edinmek istedik " dedi .

Ziyaretten dolayı memnuniyetlerini vurgulayan Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu da " Görev süremiz içerisinde belediyemizin insanlara bakış açısı insancıldır . Bizde din ayırımı yok , dil ayırımı yok hiçbir ayırım yoktur . Elimizden geldiğince insanımıza hizmet etmeye çalışıyoruz " şeklinde konuştu .

Yaklaşık 45 dakika süren ziyaretin ardından heyet , belediye önünde hatıra fotoğrafı çektikten sonra ayrıldı . Geceyi Mor Gabriel Manastırı ' nda geçirecek olan heyet , yarın Mardin ' den ayrılacak .