İsrail'in kanlı saldırısına toplumun herkesiminden tepki var

İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren konvoya yaptığı kanlı saldırıya toplumun her kesiminden tepkiler devam ediyor. Trabzon Barosu Başkanı Mehmet

  İsrail ' in Gazze ' ye insani yardım götüren konvoya yaptığı kanlı saldırıya toplumun her kesiminden tepkiler devam ediyor . Trabzon Barosu Başkanı Mehmet Şentürk , İsrail ' in masum insanlara uluslararası sularda yaptığı saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtirken , Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi , bu saldırılarının sivil insiyatifli barışçı girişimleri de sekteye uğratmayacağını kaydetti . Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ise , bu saldırının vatan evlatlarına kurşun sıkan hain teröristlerin yaptığı eylemlerden hiçbir farkının olmadığını vurguladı .

Trabzon Barosu Başkanı Mehmet Şentürk , yaptığı yazılı açıklamada , katliamı ve soykırımı devlet politikası haline getirenleri tarihin unutmayacağının vurguladı . Mağdur ve mazlumlar için her kesimi İsrail ' i ve destekçilerini bu hukuksuz tutumundan dolayı kınamaya çağıran Şentürk , Gazze ' ye yardım elini uzatmaya , gönül birlikteliğine davet etti .

Trabzon İl Genel Meclisi de bugün yaptığı toplantıda , İsrail ' in devlet terörünü kınadı . Meclis Başkanı Haydar Revi , bu saldırılarının Türkiye ile sivil insiyatif barışçı girişimleri de sekteye uğratmayacağının altını çizdi .

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan da çaresiz insanlara yardım götürmekten başka hiçbir amacı olmayan , denizin ortasında biçare halde bulunan masum insanlar yapılan bu saldırının vatan evlatlarına kurşun sıkan hain teröristlerin yaptığı eylemlerden hiçbir farkının olmadığını vurguladı .

İHD : TEPKİLER T . C . VATANDAŞI MUSEVİLERE YÖNELMEMELİ

İHD Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuri de yaptığı yazılı açıklamada İsrail ' in saldırganlığının dünyayı felakete sürüklediğini dile getirdi . Kuri , İsrail ordusunun uluslararası hukuk normlarını çiğneyerek gerçekleştirdiği bu katliam ilk olmadığına değindi . Başta BM Güvenlik Konseyi ve tüm devlelerin bu katliamı sadece kınamakla kalmayıp , İsrail ' e ağır yaptırımlar uygulaması gerektiğini belirten Kuri , " Aksi takdirde bu insanlık dışı tutumlar , Ortadoğu ' daki gerilimi daha da tırmandıracak . " dedi . Kuri , toplumda oluşan tepkilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Musevilere yönelmemesine de özen gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi .

Kamu-Sen İl Temsilcisi Coşkun Dilber ise , yazılı açıklamasında İsrail ' in bir kez daha insanlık suçu işlediğini vurguladı . Dilber , saldırıyı esefle kınadıklarını belirterek , " Filistin ' e gözünü kırpmadan saldıran , masum insanları katleden İsrail , bu saldırıyla yine dünyaya çirkin yüzünü göstermiştir . Felsefesi öldürmek üzere kurulu olan İsrail , sırtını dayadığı ülkeleri güç unsuru olarak görmekte , tüm dünyaya kafa tutmaktadır . İsrail ' e her fırsatta kol , kanat gerenler , İsrail vahşetini artık görmelidir . " ifadelerini kullandı .