İsrail, Endonezya'daki BM temsilciliği önünde protesto edildi

Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki Birleşmiş Milletler (BM) temsilciliği önünde toplanan bir grup gösterici, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemile

  Endonezya ' nın başkenti Cakarta ' daki Birleşmiş Milletler ( BM ) temsilciliği önünde toplanan bir grup gösterici , İsrail ' in Gazze ' ye yardım götüren gemilere saldırmasını protesto etti .

Cakarta ' da sayıları yaklaşık bini bulan bir grup gösterici bugün ( BM ) temsilciliği önünde gösteri düzenledi . Göstericiler , İsrail ' in Gazze ' ye yardım götüren gemilere saldırmasını protesto ederek , İsrail aleyhinde slogan attı . Polisinin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteride , ' Müslümanlar artık İsrail ' in gerçek yüzünü görsün ve uyansın ' ve ' Allah yolunda canımızı vermeye hazırız ' sloganları atıldı . Göstericiler BM ' den İsrail ' e karşı bir an önce gerekli adımın atılmasını talep ettikten sonra olaysız dağıldı .

Gazze ' ye yardım götüren gemilerde 12 Endonezyalı bulunuyordu . Endonezya hükümeti , bugün yaptığı açıklamada , Mavi Marmara gemisinde gözaltına alınan 12 kişinin durumlarının iyi olduğunu açıklamıştı . Ayrıca , İsrail saldırısında hafif yaralanan bir Endonezya vatandaşının tedavisinin tamamlandığı ve gözaltındakilerin sorgularının ardından sınır dışı edileceği belirtilmişti .