Dünya Dördüncüsü Öğrencilerden, Ersoy'a Ziyaret

EBİKO Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda Dünya dördüncülüğü kazanan, Manisa Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Mert Özbıyık ve Doğuş Özdemir, Manisa il Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy'u ziyaret etti.

Dünya Dördüncüsü Öğrencilerden, Ersoy'a Ziyaret
  Makam odasında gerçekleşen ziyarette öğrencilere Manisa Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Özgür Nişancı , Müdür Yardımcısı Salih Okkalı ve Proje öğretmeni Bekir Bayrak eşlik etti . Teknoloji ve Tasarım Merkezi Derneği tarafından ve Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ' nün desteği ile bu yıl 6 . sı düzenlenen EBİKO Uluslararası Bilişim Olimpiyatı ' nda , 32 ülke , 72 il , 558 okuldan 2 bin 884 öğrenci ve 2 bin 697 projenin katıldığı olimpiyatta Mert Özbıyık " Akıllı İşaretlere Akıllı Televizyon " adlı projesiyle Hayalimdeki Medya kategorisinde , Doğuş Özdemir ise , " Manisa Mevlevihanesi Web Sitesi " projesiyle Site/Portal kategorilerinde dünya dördüncüsü olmuşlardı . Merkez ve yarışma hakkında bilgi veren Manisa Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Özgür Nişancı , öğrencilerin çok büyük fedakarlıklar göstererek bu çalışmaları yaptıklarını söyledi . Nişancı , " Öğrencilerimiz projelerini öğretmenleri ile birlikte yaklaşık 1 yıldır sürdürmekteydiler . Daha sonra Uluslararası Bilişim Olimpiyatlarına müracaat ettiler . Projelerimiz kabul edildi . Ankara ' da yapılan değerlendirmede her iki öğrencimizde kendi kategorilerinde Dünya dördüncüsü oldular . Öğrencilerimizin farklı ve orjinal çalışmaları var . Öğrencilerimizin çalışması ileride geleceğe ışık tutacak bir çalışmalar . Biz onlarla gurur duyuyoruz . Bu çalışmaların hepsi Milli Eğitim ' in bize verdiği destek ile oluyor . Biz Türkiye ' deki 57 Bilim ve Sanat Merkezi içerisinden en fazla ödül alan merkeziz . Bu ödüller bizim çalışma şevkimizi sürekli arttırmakta . Bunlarla yetinmeyeceğimizi hedefimizin Dünya birinciliği olacağını burdan söylemek istiyorum . " dedi .
Başarılarından dolayı öğrencileri tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ise , eğitimde en önemli hadisenin soran , sorgulayan , araştıran , inceleyen , çalışmalarını kendi doğrultusunda yapabilme yeteneğine sahip olma olarak değerlendirdiklerini söyledi . Ersoy , " Bilim ve Sanat Merkezleri , eğitim-öğretime devam eden öğrencilerin kendi yeteneklerini daha üst seviyelere çıkarmasını sağlar . Bu örgün bir öğretim kurumu olmak ile beraber aynı zamanda örgün eğitimin dışında da çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamaktadır . Özel eğitim kurumu gibi çalışır . Manisa Bilim ve Sanat Merkezi gerçekten değişik projeleriyle Türkiye ' de de iyi bir yere sahiptir . " diye konuştu .
Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy öğrencileri tebrik ederek hediye paketi verdi . Ersoy ayrıca kendi bilgisayarı olmadan dayısının bilgisayarı ile " Manisa Mevlevihanesi Web Sitesi " projesini hazırlayarak dünya dördüncülüğünü kazanan Doğuş Özdemir ' e bilgisayar sözü verdi .