Devlet Bakanı Kavaf, şehit ailesini ziyaret etti

Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Şırnak'ta teröristlerle güvenlik güçleri arasında meydana gelen çatışmada şehit düşen Piyade

  Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf , Şırnak ' ta teröristlerle güvenlik güçleri arasında meydana gelen çatışmada şehit düşen Piyade Er Muhammet Özbek ' in memleketi olan Denizli ' nin Çameli ilçesine bağlı Kirazlıyayla köyüne giderek , ailesine taziye ziyaretinde bulundu . Ziyarete AK Parti Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan , Denizli Valisi Yavuz Erkmen , Belediye Başkanı Nihat Zeybekci , İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir , İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu , İl Sosyal Hizmetler Müdürü Ahmet Altın ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakçı da katıldı .

Bakan Kavaf ve beraberindeki heyeti , şehidin babası Ramazan Özbek ve annesi Halime Erbay karşıladı . Aileyle bir süre görüşen Kavaf , durumları hakkında bilgi aldı . Yapılacak hiçbir yardımın şehidi geri getiremeyeceğini ancak yakınlarının devletin emaneti ve güvencesi altında olduğunu , bu sebeple her türlü ayni ve nakdi yardım için çalışma başlatıldığını vurguladı . Bakan Kavaf , şehidin ilköğretim 6 . sınıfta okuyan kardeşi Ali ile 8 . sınıftaki kardeşi Bayram ' ın eğitim hayatları boyunca bütün masraflarının devlet tarafından karşılanacağını ifade etti . Şehidin kardeşleriyle de sohbet eden Bakan Kavaf , " İlköğretimi bitirdikten sonra eğitiminize devam edin . Devletin yatılı okulları var . Buralarda her türlü imkânlar sağlanarak eğitim hayatınızı sürdürmeniz için çalışacağız . Size burs da sağlanacak . " dedi .

Vali Erkmen ise evin tadilatı ve yol açılması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek , şehidin kardeşlerine çeşitli hediyeler verdi . Bakan Selma Aliye Kavaf ve beraberindekiler , bir süre vatandaşlarla sohbet edip dertlerini dinledikten sonra köyden ayrıldı .