Almanya Hıristiyan Sosyal Birliği Başkan Yardımcısı Singhammer: İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren Türk gemilerine yaptığı saldırı bir felaket

Almanya Hıristiyan Sosyal Birliği (CSU) Başkan Yardımcısı Johannes Singhammer, İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren Türk gemilerine karşı yaptığı saldır

  Almanya Hıristiyan Sosyal Birliği ( CSU ) Başkan Yardımcısı Johannes Singhammer , İsrail ' in , Gazze ' ye yardım götüren Türk gemilerine karşı yaptığı saldırıyı bir felaket olarak değerlendirdi .

CSU Başkan Yardımcısı Singhammer ve beraberindeki heyet , Mardin ve ilçelerinde yaşayan Hıristiyanların durumunu yerinde görmek amacıyla bir takım temaslarda bulundu .

Yapılan ziyaretlerin ardından Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ' nu ziyaret eden heyet , gazetecilerin sorularıyla karşılaştı .

Milletvekili Singhammer , meydana gelen olayla ilgili , " Türkiye ' de çok büyük tepkinin meydana geldiğini , bir çok Türk insanının olaya tepkili olduğu ve çok hassas olduğunu biliyorum . Ne yazık ki bu olay bir çok insanın yaşamına mal oldu . Keşke böyle olmasaydı , İnsanlar ölmeseydi . Beklentim şu ; umarım bu barış süreci o bölgede bu gelişmeden dolayı herhangi bir şekilde duraksamaya neden olmaz , bu olaya rağmen bir felaket burada yaşandı . Barış süreci devam eder ve barış sürecinin sonuna varılır . " diye konuştu .

Aralarında , Süryani cemaatine mensup din görevlileri ve Alman Büyükelçisi Katherin Buchholz ' un da bulunduğu heyet , daha sonra Mor Gabriel manastırını ziyaret etmek üzere ayrıldı .