9 Mayıs anneler gününüz kutlu olsun

Bugün 9 Mayıs anneler günü. En değerli varlıklarımız annelerimizin, tüm annelerin 9 Mayıs anneler günü kutlu olsun... Siyasilerin Anneler Günü mesajları...

Anneler Günü dolayısıyla yayınlanan mesajlarda günün anlam ve önemine yer verilirken tüm annelerin anneler günü kutlandı. İşte mesajlar;

AKP Yalova Milletvekili İlhan Evcin; “Çocuklarına sınırsız sevgisinin yanı sıra her zaman ihtiyaç duyacağı yüce değerleri kazandırarak, kişiliğinin oluşmasını sağlayan, onları kendi kararlarını veren, sorumluluklarının bilincinde yetişkinler olarak yaşama hazırlayan annelerimizin, bireylerin oluşturduğu toplumun biçimlenmesindeki rollerinin büyük önem taşıdığını bilmekteyiz. Hayata gözümüzü açtığımız andan itibaren; sevgi dolu yüzü, muazzam merhameti ve eşsiz şefkatiyle karşılaştığımız annelerin, bu anlamlı günde bir kez daha hatırlanılması ve toplumumuzdaki vazgeçilmez önemi üzerine düşünülmesi gerekmektedir. Bilinmelidir ki; kendine güvenen, milli ve manevi değerlere sahip, kişisel bütünlük içinde hayatına yön veren, zorluklar karşısında yılmayan, ahlak değerlerini tam olarak özümsemiş nesillerin yetişebilmesi annelerimizin özverili ve her türlü takdirin üzerideki gayretleriyle mümkün olmaktadır. Vatanımızın selameti için gözünü kırpmadan şehit olan evlatlarımızın annelerinin de asla yalnız olmadığını, her daim onların yanında olduğumuzu bilmelerinin yerinde olacağını bu vesileyle bir kez daha belirtmek istiyorum. Annelerimizin sadece bugün değil her gün hatırlanması gerektiğini dile getirerek tüm annelerimizin bu anlamlı gününü en kalbi duygularla kutluyor ve saygıyla selamlıyorum”

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce; “Annelerimiz, karşılıksız sevgi ve sonsuz özverinin simgesi, dünyadaki hiçbir değerle karşılaştırılamayacak ve yeri hiçbir zaman doldurulamayacak olan sevginin en büyüğünü hak edenlerdir. Annelik, dünyanın en kutsal, en temiz, en masum duygusu üzerinden kendi var eder. Fedakârlık ve sabırla örülen bu duygular, her birimizin var oluşunu simgeler. Bu açıdan bakıldığında, anneler günü, bizim onların cefası, vefası karşılığında ne yaptığımızın hesabını verme günüdür. Şunu iyi biliyoruz ki toplumca yaşadığımız ekonomik ve sosyal krizler önce annelerimizi düşündürüyor. Toplumca geleceğimize yönelik her kaygı önce onların yüreğinde kor ateşe dönüşüyor. Dileğim, onların yüreğindeki sonsuz sevgi ateşinin yaydığı ısının ve ışığın hiçbir engelle karşılaşmamasıdır. Her yerde, her alanda ve her birimdeki acıları, sorunları, sıkıntıları öncelikle algılayan anneler dün olduğu gibi bugün de evlat acısı, gözyaşı istemiyorlar. Bizlere yaşamlarımızı veren annelerimizi, elbette, sadece yılın bir günü hatırlamak, onlarla aramızdaki sevgi bağlarını bir güne sığdırmak anlamlı değildir. Ama, Anneler Günü"nü, yaşanması gerekli özel bir duygu anı; annelerimizle aramızdaki sevgi bağına, yeni sevgi halkaları eklemek için bir fırsat olarak değerlendirmekten geri kalmamalıyız. Annelerimize, dünün çocukları olarak, bizler için katlandıkları güçlüklerden dolayı ve bütün gayretleriyle bizlere sundukları aile mutluğu için, minnettarız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerimizin ve kadınlarımızın anne sevgisinin, ilgisinin, saygısının somut ifadesi olan bugünü, anneler gününü kutluyor, sevgi ve barış dolu, anaların yüreğinin sızlamadığı, gözyaşlarının akmadığı bir dünyada yaşamayı hep birlikte bir an evvel gerçekleştirebilmeyi diliyor, bütün annelerimize içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal; “İnsanlığın var oluşundan bugüne ailede asıl yükü çeken ve en kutsal varlıklarımız olan annelerimiz, sevginin, şefkatin, mücadelenin, çilenin, özverinin sembolü olmuştur. Onlar, sevginin, saygının, hizmetin, onurun, gururun en büyüğüne layıktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün söylediği 'Kadının en büyük vazifesi analıktır. İlk terbiye verilen yerin ana kucağı olduğu düşünülürse, bu görevin önemi gerektiği gibi anlaşılır' sözü de, annelik görevinin ne kadar kutsal olduğuna işaret etmektedir. Unutmayalım ki; annesiz bir ev, ıssız bir geceye benzer. Sabırla ve sevgiyle dünyanın en yüce görevini yerine getiren bütün annelerin

"Anneler Günü'nü kutluyorum”

Yalova Belediyesi Yılın Annesini Seçiyor

Yalova Belediyesi, 09 Mayıs Anneler Günü"nde Yılın Annesi"ni seçiyor. Yılın annesi seçiminde, annelikteki özveri, çocuklarına gösterdiği ilgi alaka, güç şartlar altında çocuklarına bakan, çocuklarının geçimini üstlenen ve engelli çocukları bulunması kriterleri bulunacak. Yılın annesi seçimi 09 Mayıs Pazar Günü gerçekleştirilecek, seçilen anneye önümüzdeki hafta içerisinde ödülleri takdim edilecek. Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, tüm anneleri yılın annesi olarak gördüklerini, zor şartlar altında çocuklarını özverili şekilde yetiştiren bir anneye yılın annesi ödülünü vereceklerini söyledi”
Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ; “Anneler bizlerin doğmasında, vatana ve insanlığa faydalı birey olarak yetişmemizde büyük emekleri olan kutsal varlıklardır. Her ne yaparsak yapalım onların bize verdiği karşılıksız sevgi ve şefkati asla ödeyemeyiz. Sadece bir gün değil yılın 365 günü bunun bilincinde olmalı ve yaşadığımız her anı, öğrendiğimiz bir çok şeyi onlara annelerimize borçlu olduğumuzu bilerek onlara şükranlarımızı sunmalıyız. Bu düşüncelerle önce Çiftlikköy"lü annelerin daha sonra da tüm annelerin bu özel gününü kutluyor, hepsinin ellerinden öpüyorum”

CHP Yalova İl Başkanı Ertan Şener; “ Evrensel bir mutluluk, bir barıştır anne sevgisi; İşsizliğin, yoksulluğun, açlığın ve savaşların öncelikle ve doğrudan kadınları vurduğu bu güvensiz dünyada, milyonlarca kadın bir kez daha Mayıs ayının ikinci pazarını “Anneler gününden” habersiz, sıradan ve sıkıntılı bir gün olarak geçirecek. AKP iktidarının uyguladığı ayrımcı, bölücü yolsuzluğu ve yoksulluğu sürekli hale getiren işsizliği olağanlaştıran, sadakaya muhtaç kitleleri hızla çoğaltan politikaları sonucunda “Anneler günü” tüketim gücüne sahip olanların kutlayabileceği bir güne dönüşmüştür. Cumhuriyet Halk Partililer olarak; “Anneler günü” tarihin ilk çağlarında bu topraklarda ortaya çıkan geleneğe uygun anlamına kavuşana dek; yani eşitlik, barış, adalet ve özgürlük sağlanana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Cumhuriyet devrimlerine inanmış anneler bu iktidarın kadınlarımızı, analarımızı kendi ortaçağ özlemlerinin nesnesi haline getirmelerini engelleyecektir. Koşulsuz, sımsıcak sevgileriyle bizlere güç veren tüm annelerimizin anneler gününü umutlu, mutlu ve kutlu olsun!"

MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular; “Bizleri dünyaya getiren, canlarından can, kanlarından kan katan; sevgiyle sarmalayan Annelerimizi kelimelerle anlatmak ne mümkün ! Hayâtı bize tanıtan, yaşamayı öğreten Annelerimizdir ! Evvel Allah, sonra Annelerimizdir bizleri bugünlere getiren ! Bizi Annelerimiz gibi içten ve hiçbir karşılık beklemeden seven bir başka insan yoktur ! Bir ömre dahi sığdıramadığımız, duâları en çok kabul gören Annelerimizin varlığıdır bizleri değerli kılan ! Yokluklarında yerleri hep boş kalan ve hiçbir zaman doldurulamayanlar da Annelerimizdir ! Vatanımızı borçlu olduğumuz şehitlerimizin, gazilerimizin Anneleri olmasaydı ne yapardık biz ? Allah ve Resûlünden sonra, insan üzerinde en çok hakkı olan, en çok sayılması ve sevilmesi gerekenler annelerdir, babalardır. Peygamber Efendimiz kadar da anne ve babanın hakkını, değerini öğreten bir başkası yoktur. Kur'ân'ın ifâdesiyle (İsrâ Sûresi, 22-23.) Rabbimiz, Peygamberimize hitaben, anne ve baba hakkının önemini şöyle bildiriyor: " … Anne ve babaya da iyilikte bulunun. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına erişecek olurlarsa onlara sakın 'Öf!' bile deme. Onları azarlama, onlara güzel söz söyle… Onlara merhamet ve tevazu kanadını ger ve de ki: 'Ey Rabbim, nasıl onlar beni küçükken besleyip büyüttülerse, sen de onlara öylece merhamet buyur."Peygamber Efendimizin, "Yâ Resulallah, en çok kime iyilik ve ihsan etmeliyim?" sorusuna verdiği cevap çok anlamlıdır: "Annene." "Annene." "Annene." "Sonra babana." Babalarımızın da apayrı bir yeri vardır dünyamızda hiç şüphesiz, ancak, Annelerimizin şefkatindeki, sevgisindeki, kalbindeki farklılıktır Onları öncelikli kılan… Bir adam Peygamberimize der ki: "Yâ Resulallah, savaşa gitmek istiyorum, size danışmaya geldim." Peygamber Efendimiz sorar: "Annen hayâtta mı?" Adam cevap verir: "Evet." Peygamber Efendimizin adama verdiği cevap öyle güzeldir ki: "Ondan ayrılma, çünkü Cennet onun ayağının altındadır." Toprak, alçakgönüllü olmanın anlatımıdır ve sözden çıkarmamız gereken anlam da şudur: Annelerimize karşı engin gönüllü, hoşgörülü olalım, Onların kalbini mutlaka kazanalım, hatırlarını kırmayalım. Baştacımız Şehit Analarımız olmak üzere bütün Annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun !”

TP Yalova Kadın Kolları İl Başkanı Z. Serap Açıkel; “Dünyada ki en temel birleştiricinin “sevgi” olduğuna inanan bir felsefenin ve her türlü zorluğun çözümünün sevgiden geçtiğini benimseyen düşüncenin birer temsilcisi olarak; Biliyoruz ki, Gerçek mana da sevginin en büyük simgesi olarak, karşılıksız emekleriyle ve özverileriyle bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan annelerimizdir. Yerleri asla doldurulamayacak annelerimiz, en değerli varlığımız olarak, sevgi dolu yürekleri ile bizlere her zaman yol göstereceklerdir. Güçlü ve çağdaş toplumun temel taşı olan bireylerin, yetişmesindeki en temel ve kutsal olan annelik vazifesini üstlenen, ve bu görevi gerçek anlamda sevgi ve şefkatle yerine getiren başta, evlatları şehit düşen annelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizin bu önemli gününü minnet ve şükran duygularımızla kutluyoruz”
Kaynak:Yalovamız