'İşsiz gençler için yatırım yapmak millî bir görevdir'

Balıkesir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Basın Yayın ve Ambalaj Komisyonu Başkanı Bülent Ayman, Türkiye'deki işsizliğin önlenebilmesi iç

Balıkesir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Basın Yayın ve Ambalaj Komisyonu Başkanı Bülent Ayman, Türkiye'deki işsizliğin önlenebilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, "İşsiz gençlerimizi düşünüp küçük büyük demeden yatırım yapmalıyız. Bu, dini ve milli bir görevdir." dedi. Basın Yayın ve Ambalaj Komisyonu üyeleri, tanışma yemeğinde bir araya geldi. Otel Basri'deki yemeğe GESİAD Başkanı Mehmet Akif Ovacık, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Yemekte GESİAD'ın üst kuruluşu olan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'nun faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Toplantıda konuşan GESİAD Başkanı Ovacık, dört yıl önce kurulan derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Bünyelerindeki komisyonların, işadamlarının iş hacminin geliştirilmesi için çalışmalar yaptığını ifade eden Ovacık, birlik ve beraberliğin sağlanması için bu tür toplantıların tekrarlanacağını kaydetti. Basın Yayın ve Ambalaj Komisyonu Başkanı Ayman ise Balıkesir'de yaşayan herkesin, şehrin geliştirilmesi için katkıda bulunması gerektiğine dikkat çekti. Balıkesir'in başta tarım ve hayvancılık olmak üzere birçok konuda Türkiye'de ön sıralarda olduğunu hatırlatan Ayman, "Maalesef hakettiğimiz yerde değiliz. Dünya çapından şirketlerimiz, bankalarda âtıl vaziyette paralarımız var. Kısacası un, şeker ve yağımız var ama galiba ustalarımız biraz tembel. İşsizliğin çözümünü sadece devletten beklemek doğru değil." şeklinde konuştu.

BGC Başkanı Demir de şehrin sanayici ve işadamlarını aynı çatı altında toplayan GESİAD'ın, başarılı işlere imza attığını söyledi. TUSKON'un tanıtım filmini seyrederken heyecanlandığını ifade eden Demir, şunları kaydetti: "Aynı gemide bulunan ve aynı sektörde hareket eden insanlar olarak, ne yazık ki birbirimize çelme takmak için yarış halindeyiz. Bunun neticesinde kaybeden, bu kentte yaşayan insanlar oluyor. Bu sorunu aşmak için birlikte hareket etme kültürü geliştirilmeli. Bu sayede hem işveren hem çalışan hem de kent kazanır."

Konuşmaların ardından iletişim uzmanı Bünyamin Gezer tarafından, "İnsan Tanıma Sanatı" adlı bir seminer verildi.