Belediyenin bakması gereken köpeklere sahip çıkınca, mahalle ayağa kalktı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde sokaktan topladığı sahipsiz köpeklerin rehabilitasyonunu yapan bir kadın, çocukların köpeklerden korkması nedeniyle mahalle halkının tepkisini çekti.

İlçeye bağlı Bağlarbaşı Mahallesi Değirmenbaşı Sokak'ta oturan Selmin Görel, evi ve bahçesinde beslediği 20'ye yakın köpek nedeniyle mahalle halkıyla karşı karşıya kaldı. Çocuklarını korku içinde okula gönderdiklerini belirten mahalle halkı, köpeklerin zaman zaman çocuklarına saldırdıklarını iddia etti. Belediyenin yapması gereken görevi kendisinin yaptığını belirten Görel ise bakımlarını yaptırıp rehabilite ettiği köpeklerin kimseye saldırmadığını savundu.

Almanya'dan 2 yıl önce dönen ve ailesine ait evde, sokaktan topladığı sahipsiz köpeklerin bakımını üstlenen Selmin Görel, mahalle halkının tepkisini çekti. Görel'in evinin önünde toplanan mahalle sakinleri, çocukların da katıldığı eylemde, pankartlarla olayı protesto etti.

Görel'in evinin bulunduğu sokaktan çocuklarının korku nedeniyle tek başına okula gidemediğini savunan mahalle halkı, "Biz mahallemizde bu kadar çok köpek istemiyoruz. Çocuklarımız korkudan tek başlarına okula gidemiyor. Elimizde sopalarla çocuklarımızı okula götürüyoruz. Bir çocuğumuz köpeklerden kaçarken düşüp kolunu kırdı. Biz burada köpek filan istemiyoruz. Hayvan hakları var da, insan hakları yok mu? Yetkililere kaç kere haber verdik ama kimse gelip önlem almadı. İlla birisinin köpekler tarafından mı parçalanması lazım?" diye tepkilerini dile getirdi.

Çocuklar da ellerindeki "Köpek istemiyoruz" pankartları ile çeşitli sloganlar attı.

Köpekleri besleyen Selmin Görel ise belediyenin yapacağı görevi kendinin yaptığını belirterek, "8 yaşında gittiğim Almanya'da 39 yıl kaldıktan sonra 2 yıl önce Almanya'dan döndüm. Ailemden kalan evde başıboş sokak hayvanlarını toplayarak onların gerekli tedavilerini yapıyorum. Annemin emekli maaşı hep bu harcamalara gidiyor. Bu iş için annem kredi çekti. Almanya'da iç mimarlık öğrenimi aldım. Türkiye'ye mesleğimi icra etmek için geldim. Bu hayvanlara Allah rızası için bakıyorum. Bunların ısırma huyları yok. Ama mahalle halkı ve çocukları taş attığı sopa ile saldırdıkları zaman hayvanlar kendilerini savunma pozisyonlarına geçiyorlar ve havlıyorlar. İnsanlardan köpeklere baktığım için destek beklerken, onlar benim üzerime yürüyorlar. Çok zor şartlarda bakıyorum. Onları tedavi ettirip insanlara hastalık bulaştırmalarını ve kısırlaştırıp çoğalmalarını önlüyorum. Ama kimse bunu anlamıyor." dedi.

Bu arada olay yerine gelen Safranbolu Emniyeti Müdürlüğü ekipleri bir olay çıkmaması için büyük çaba gösterirken, görüntü alan basın mensuplarına "Sizi gören halk galeyana geliyor." diye tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise "Mahalle halkımız sakin olsun. Belediye olarak uygun bir alana sokak hayvanlarını barınma merkezi kurma çalışmalarının sonuna geldik. O zaman bu hayvanları barınma merkezine alacağız. Böylece Selmin Hanım'ın da yükünü hafifleteceğiz." açıklamasında bulundu.