Yozgat Belediyesi Çapanoğlu Camii Çevresi Projesinin Temeli Atıldı

Yozgat Belediyesi'nin 2010 yılı projeleri içerisinde yer alan Büyük Cami ve Çevresi Projesi temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Ak Parti İl Başkanı Av. Yusuf Başer, daire müdürleri, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapa Belediye Başkanı Yusuf Başer, görev geldikleri günden itibaren Yozgat'ın kalkınması ve sağlıklı, yaşanabilir bir şehir olması için çalıştıklarını belirterek, "Çapanoğlu Büyük Camii çevre düzenlemesi projesi uzun zamandır gündemimizde olan, fakat yasal işlemlerin uzun sürmesinden dolayı bu güne kısmet olmuştur. Projemiz 16 Ocak 2010 tarihinde 689 bin TL'ye ihale edilmiş, 31 Aralık 2010 tarihinde bitirilmesi planlanmıştır. Toplam alan 7 bin 500 metrekare üzerinde 25 dükkan, kafeterya, satış büfesi, bin metrekare yeşil alan 2 bin metre kare granit döşeme, 3 bin metre kare alan andezit döşeme ve süs havuzu gibi tesislerin yanında tuvalet ve abdesthaneler bulunacaktır. Projemizin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Daha sonra konuşan AK Parti Yozgat İl Başkanı Av. Yusuf Başer, Büyük Caminin restorasyonunun tamamlandığını şimdi de belediye tarafından çevre düzenlemesinin yapıldığını belirterek, "Türkiye genelinde olduğu gibi AK Partili belediyelerimiz halkına en iyi hizmet verebilmek için çalışmaktadır. Büyük Cami çevresindeki bu çalışmayı başlatan belediye başkanımıza AK Parti il yönetimi olarak teşekkür ediyor ve bu çalışmaların biran evler tamamlanmasını diliyorum" dedi.
Son konuşmayı yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat'ta büyük gelişmeler yaşandığını belirterek, "Biraz öce Yozgat -Yıldızeli-Sivas hızlı tren demiryolu inşaat çalışmalarını inceledik. Çalışmalar hızla devam ederken, şehrimizde de belediyemiz maddi imkansızlıklara rağmen projeler üretip çalışmalar yapmaktadır. 2023 yılında Yozgat nerde olmalı şehircilik nerde olmalı dediğimizde, meydanları, parkaları, mesire yerleri olan, alt yapısını bitirmiş modern bir şehir olmalıdır dedik. İnşallah bu proje ardında Nohutlu Tepesi Projesi, Kirazlı Göleti çevresi projesi bitecek, dolayısıyla şehir kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Yapılan Çapanoğlu Büyük Camii çevresi projesinin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu
Konuşmaların ardından kurban kesilip dua edildikten sonra temel atıldı.