YGS'de dereceye girenler belli oldu. Sınav sonuçları için tıklayın
Lisans Yerleştirme Sınavı için vize niteliğini taşıyan YGS sonuçları açıklandı. En başarlı olan 10 öğrenci illeri ve okullarıyla birlikte açıklandı.
İstanbul Özel Çağ Fatih F...
Lisans Yerleştirme Sınavı için vize niteliğini taşıyan YGS sonuçları açıklandı. En başarlı olan 10 öğrenci illeri ve okullarıyla birlikte açıklandı.
İstanbul Özel Çağ Fatih Fen lisesi ve FEM Dershaneleri öğrencisi Furkan Çağrı Top 6 YGS dalının 3'ünde zirveye çıkmayı başardı. FEM Dershanesinin başarılı öğrencisi Top, YGS1, YGS2 ve YGS6'da 500 tam puan alarak birinci oldu. YGS5'te 498,251 puanla 3. olan Top, YGS3'te 496,828 puanla dördüncü, YGS4'te ise 495,374 puanla yedinci oldu.
Sonuçlara göre ilk 10'da yer alan diğer öğrenciler ise şöyle oldu.
Ayşenur Şam (Konya Meram Fen Lisesi)
Günay Yolcu (İstanbul Özel Üskdüar Fen Lisesi)
Kemal Sarı (Adana Fen Lisesi)
A.Özdemir (İzmir Fen Lisesi)
Mehmet Nuri Akıncı (Konya Meram Fen Lisesi)
Bekir Tok (Konya Meram Fen Lisesi))
Kamil Çalılşkan (Ankara Fen Lisesi)
Ceren Uluer (Konya)
Mücahit Yıldız (Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi)
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, YGS sonuçlarına ilişkin bilgi vermek amacıyla YÖK'de basın toplantısı düzenledi.
Adaylar sınav sonuçlarını saat 10.30'dan itibaren ÖSYM'nin ''https://ygs.osym.gov.tr'' ve ''https://ygs2010.osym.gov.tr'' internet adreslerinden öğrenebilecek. p> Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre, sınavda 180 ve üzeri puan alan 1 milyon 233 bin 580 kişi ikinci aşama sınav olan Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girmeye hak kazandı.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, YGS sonuçlarıyla ilgili bilgi vermek için YÖK'te basın toplantısı düzenledi.
Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS), 483 aday Türkçe, 2 bin 142 aday Temel Matematik, 183 aday da Fen Bilimleri'ndeki tüm soruları doğru yanıtlarken, Sosyal Bilimler testinde soruların tümüne doğru cevap veren çıkmadı.
Yarımağan, YGS'ye, 75 bin 471'i sınavsız geçiş olmak üzere toplam 1 milyon 587 bin 990 adayın başvurduğu belirtti. YGS'ye girmek için 1 milyon 512 bin 519 adayın başvurduğunu, bu adaylardan 24 bin 893'ünün sınava girmediğini kaydetti. Sınava giren 1 milyon 487 bin 626 adaydan 133'ünün sınavının değişik nedenlerle iptal edildiğini bildiren Yarımağan, bunlardan 82'sinin kural dışı davranış (sınav binasına, salonuna cep telefonuyla giren), 34'ünün kılık kıyafet kurallarına uymama, 5'inin yerine başkasına sokma teşebbüsü, 5'inin sınava giriş ve kimlik belgesi bulunmama, 7'sinin ÖSYM temsilcisinin raporu nedeniyle iptal edildiğini ifade etti.
-14 BİN 156 KİŞİ ''SIFIR'' ALDI-
Böylece sınavı geçerli aday sayısının 1 milyon 487 bin 493 olduğunu kaydeden Yarımağan, bu adaylardan 14 bin 156 kişinin puanının hesaplanamadığını bildirerek, ''Bu adayların puanlarının hesaplanamamasının nedeni de bizim en az iki testte 0.5 elde etme koşulunu sağlayamamalarıdır. Yani bu adaylar en az iki testte 0.5 elde edememişlerdir'' dedi.
YGS'ye giren adaylardan 1 milyon 473 bin 337 adayın puanının hesaplandığını ifade eden Yarımağan, 70 bin 248 adayın sınavı geçmek için gerekli olan 140 puanı alamadığını belirtti. Yarımağan, ''Bu adaylar, bu sınav sonuçlarıyla hiçbir yükseköğretim programına girme hakkını kazanmamıştır, tercih yapma hakkını elde edememiştir'' dedi.
1 milyon 403 bin 89 adayın en az bir puan türünün 140'ın üstünde olduğunu, dolayısıyla bu kadar adayın tercih yapma hakkı kazandığını ifade ederek, bu adaylardan da 169 bin 509'unun ise ikinci aşama sınavları olan LYS'ye girmek için gerekli olan 180 puanı elde edemediğini kaydetti. Yarımağan, bu adayların sadece meslek yüksekokulu ve Açıköğretim Fakültesi programlarını tercih edebileceklerini söyledi.
Yarımağan, LYS'ye toplam 1 milyon 233 bin 580 adayın katılma hakkı kazandığını belirterek, ''Bu, beklediğimiz değerlerin biraz üzerinde gerçekleşmiştir'' diye konuştu.
-KOPYA-
Sınav değerlendirilirken bilgisayarla yapılan kopya taramalarında 69 adayın kopya çektiğinin tespit edildiğini bildiren Yarımağan, bu adayların sınavlarının tümümün değil, sadece kopya çektikleri testlerin puanlarının ''sıfırlandığını'' anlattı. Yarımağan, 17 adayın Türkçe, 27 adayın Sosyal Bilimler, 21 adayın Temel Matematik ve 4 adayın Fen Bilimleri testinin iptal edildiğini ifade etti.
-TEST ORTALAMALARI VE HAM PUANLAR-
Test ortalamalarına ilişkin de bilgi veren Yarımağan, Türkçe testinin ortalamasının 21.6 oranıyla geçen yılın ortalamasının üzerinde çıktığını kaydetti. Sosyal Bilimler testinin ortalamasının 12.4, Temel Matematik testinin ortalamasının yüzde 11.9, Fen Bilimleri testinin ortalamasının yüzde 5.5 olarak gerçekleştiğini anlatan Yarımağan, ''Bu üç testinin ortalamaları beklentilerin biraz altında çıkmıştır'' dedi.
Sınavda Temel Matematik testindeki 20. sorunun yanlış olduğu iddialarının da ÖSYM uzmanlarınca incelendiğini ve çift cevabı bulunduğu gerekçesiyle iptal edildiğini bildiren Yarımağan, bu soruya tüm adayların doğru cevap verdiklerinin kabul edildiğini ifade etti.
Sınavdaki ham puan dağılımlarını da değerlendiren Yarımağan, 483 adayın Türkçe, 2 bin 142 adayın Temel Matematik, 183 adayın da Fen Bilimlerindeki tüm soruları doğru yanıtladığını bildirdi. Yarımağan, Sosyal Bilimler testinde ise 40 sorunun tümüne doğru cevap veren aday bulunmadığını kaydetti.
-''BİR TÜRLÜ DÜZELTEMİYORUZ''-
Yarımağan, şu değerlendirmeyi yaptı:
''Bu dağılımda dikkati çeken, Fen Bilimleri testinin adayların yarıdan çoğu tarafından boş bırakıldığıdır. Fen Bilimleri testine bakarsak 0.5 ve üstünde puan alan 699 bin 710 kişi, 0.25 ve altında 773 bin 627 kişi bulunuyor. Bu, bundan önceki sınavlarda da rastladığımız, bir türlü düzeltemediğimiz bir durum. Nedense öğrencilerimiz fen bilimlerinde yeterince bilinçlendiremiyor veya fen bilimlerini öğrencilere sevdiremiyoruz. Aslında aynı durum biraz matematikte de var. Matematik testinde iptal edilen soru nedeniyle tüm adaylara 1 puan verdiğimiz için, tüm adayların doğru cevap verdiğini kabul ettiğimiz için Matematik'te 0.25 ve altında olan aday sayısı sadece 107 bine inmiş. Eğer iptal sorusu olmasaydı Matematik'te de burada birkaç yüzbin kişinin olduğunu görecektik.''
-EN ÇOK BAŞARI TÜRKÇE TESTİNDE-
YGS'de toplam altı puan türü hesaplandığına işaret eden Yarımağan, matematik ağırlıklı olan YGS-1 ile fen ağırlıklı olan YGS-2 puan türlerinde başarı oranının en düşük düzeyde ortaya çıktığını vurguladı.
Türkçe ağırlıklı puan türü olan YGS-3'de başarı oranının en yüksek düzeyde gerçekleştiğini ifade eden Yarımağan, Türkçe testinin adayların en başarılı olduğu test olduğunu belirtti.
-KIZLAR GELENEĞİ BOZMADI-
YGS'ye başvuran adayların yüzde 45.04'ünün kız, yüzde 54.96'sının erkek olduğunu kaydeden Yarımağan, kızlardan yüzde 87.29'unun, erkeklerden yüzde 79'unun, tüm adaylardan da yüzde 82.93'ünün ikinci aşama sınavı olan LYS'ye girme hakkı elde ettiğini bildirdi. Yarımağan, ''Ortalama başarıda, kızlar erkeklerden her zaman erkeklerden daha başarılı oluyorlar. Nitekim 180 puanı geçen aday oranında kızlar erkeklere göre 8 puan daha başarılılar'' dedi.
-SINAVA GİREN ESKİ MEZUN SAYISI AZALDI-
Sınava bu yıl son sınıf düzeyinde girenlerin oranının yüzde 44.35 olduğunu belirten Yarımağan, ''Bu, geçen yıllardan yüksektir. Bu yıl eski mezunların oranı azalmış, son sınıf düzeyinde girenlerin oranı artmıştır. Eski mezunlardan sınava girenlerin oranı yüzde 31.45'dir. Her iki grubun başarı düzeyi birbirine çok yakındır'' diye konuştu.
Sınava girenlerin yüzde 16.92'sinin halen bir üniversitede okuduğunu ifade eden Yarımağan, bu öğrencilerin ''başarısının doğal olarak diğerlerine göre daha yüksek olduğunu'' söyledi.
Yarımağan, sınava son sınıf düzeyinde katılanların yüzde 81.24'ünün, eski mezunların yüzde 81.17'sinin, üniversite öğrencilerinin yüzde 89.09'unun, üniversite mezunlarının yüzde 91.88'inin, 180 ve üzerinde puan alarak ikinci sınava girme hakkı kazandığını bildirdi.
-OKULLARIN BAŞARISI-
Okul türlerine göre başarı durumuna ilişkin de bilgi veren Yarımağan, sınava başvuran adayların yüzde 69.82'sinin genel lise, yüzde 1.43'ünün öğretmen liseleri, yüzde 28.75'inin de meslek liselerinden olduğunu kaydetti. Genel lise kökenlilerin yüzde 90.38'inin, öğretmen lisesi kökenlilerin yüzde 98.85'inin, meslek lisesi kökenlilerin de 64.04'ünün 180 ve üzerinde puan aldığını belirtti.
Meslek lisesi çıkışlı adayların başarı düzeyinin genel lise kökenli adaylara göre daha düşük olduğuna dikkati çeken Yarımağan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Aslında bir miktar düşük olması zaten beklenen bir durumdur. Ancak ben oranın gerekenden fazla düşük olduğunu düşünüyorum. Sınavda 140 puan, soruların yaklaşık yüzde 10'unu yapan adayın elde ettiği başarı, 180 ise soruların yaklaşık yüzde 20'sini yapan adayın elde ettiği başarı. Meslek lisesinden sınava giren 3 adaydan 1'inin soruların yüzde 20'sini yapamadığını görüyoruz''
En başarılı okul türlerini de sıralayan Yarımağan, öğrenci sayıları az olan askeri liseler, sosyal bilimler liseleri ve polis kolejinin başarı düzeyinin yüzde 100 olarak gerçekleştiğini, bu okulların öğrencilerin tümünün 180 ve üstü puan aldığını kaydetti. Yarımağan, öğrencileri 180 ve üstünde puan alan okullar sıralama yapıldığında askeri lise, sosyal bilimler liseleri ve polis kolejini, yüzde 99.93 ile fen liselerinin, yüzde 99.81 ile Anadolu liselerinin, yüzde 99.78 ile özel fen liselerinin, yüzde 98.85 ile öğretmen liselerinin, yüzde 98.57 ile yabancı dil ağırlıklı liselerin, yüzde 96.23 ile yabancı dilde eğitim yapan özel liselerin, yüzde 92.79 ile de astsubay hazırlama okullarının izlediğini ifade etti.
''En az başarılı okulları'' da sıralayan Yarımağan, başarı oranının (180 ve üstünde puan alan öğrencilere göre yapılan değerlendirmeye göre) otelcilik ve turizm meslek liselerinde yüzde 72.52, kız meslek liselerinde yüzde 69.73, özel akşam liselerinde yüzde 62.50, ticaret meslek liselerinde yüzde 59.03, endüstri meslek liselerinde yüzde 47.05, akşam liselerinde ise yüzde 36.67 olarak gerçekleştiğini bildirdi. Yarımağan, ''Burada benim dikkatimi çeken öğrenci sayısı çok olan endüstri meslek liseleridir. Akşam lisesini saymazsak, endüstri meslek lisesi başarı düzeyi en düşük okul türü olarak karşımıza çıkıyor. Tabii bu okul türünde başarının liselerden düşük olması zaten beklenir ama bu kadar düşük olmaması gerekir diye düşünüyorum'' şeklinde konuuştu.
-İSTANBUL İLK 10'DA YOK
Sınavda en başarılı 10 ili açıklayan Yarımağan, altı puan türünün hepsinin ortalamasına göre değerlendirme yapıldığını belirtti. Buna göre en başarılı ilin Yalova olduğunu, Yalova'nın altı puan türünün beşinde en başarılı il durumunda bulunduğunu söyleyen Yarımağan, Yalova'yı Kayseri, Aydın, Karaman, Denizli, Ankara, Nevşehir, Kırşehir, Antalya ve Mersin'in izlediğini kaydetti.
Yarımağan, illerin başarı durumuna ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:
''Burada Kayseri'nin doğusundan il yok, Karadeniz'den hiçbir il yok. İstanbul yok. İzmir de yok ama İzmir 13. oldu. İstanbul 43. sırada. İstanbul'un önünde Erzurum var, Batman var. Bu, bence düşündürücü. İllerimizin puan ortalamasının birbirine yakın olduğunu görüyoruz, birinci ilimizin puan ortalaması 242, onuncu ilimizin puan ortalaması 240. Artvin 78. sırada ve puan ortalaması 218. Yani birinci sıradaki il ile 78. sıradaki il arasındaki puan farkı sadece 24.
Ancak bir sonraki il ile arada 10 puanlık bir fark var. Son üç ilin Şırnak, Ardahan ve Hakkari'nin puan ortalaması 208, 207 ve 207. Artvin ile 10 puanlık fark var. Bu da önemli bir bulgu olarak dikkatimizi çekiyor. Bu üç ilimizin eğitim sorunu olduğu dikkati çekiyor. El birliği ile bu aradaki farkı gidermemiz gerektiğini düşünüyorum. Üç ilimiz kitleden 10 puan ayrılarak aşağıda yer alıyor, o yüzden düşündürücü diyorum.''
''İSTANBUL OLARAK, İLK ÜÇ SIRADA HEM BİRİNCİMİZ HEM DE ÜÇÜNCÜMÜZ VAR''
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili olarak, ''İstanbul olarak ilk üç sırada hem birincimiz hem de üçüncümüz var'' dedi.
İstanbul Aydın Üniversitesi ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ilk ve orta öğretim kurum müdürleri ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevli yaklaşık 2 bin 500 personele etik eğitim verilmesini kapsayan protokol imza töreninden sonra basın mensuplarına açıklama yapan Yıldız, ''Üsküdar Özel Fen Lisesi'nden Günay Yolcu adlı öğrencimiz bir başka ilden bir öğrenciyle birinciliği paylaştı. Büyükçekmece Fatih Lisesinden Furkan Çağrı isimli öğrencimiz de üçüncü oldu'' diye konuştu.
Muammer Yıldız, bu başarıdan dolayı okullara ve öğrencilere teşekkür ettiğini belirterek, ''Sonuçların tüm çocuklarımız için hayırlı olmasını diliyoruz. İnşallah ikinci aşamada daha da başarılı sonuçlar alırlar'' dedi.
YGS'NİN EN BAŞARILISI KONYA'DAN
Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS), İstanbul Özel Üsküdar Fen Lisesinden Günay Yolcu ile birinciliği paylaşan Ayşenur Şam, ''Başarımın sırrı çalışmak, inanmak ve güvenmek'' dedi.
Memleketi Konya'nın Beyşehir ilçesindeki Sabah Dershanesi şubesinde düzenlenen toplantıda, babası Ahmet Şan ile gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayşenur Şam, çok mutlu olduğunu söyledi.
Beyşehir'de özel bir ilköğretim okulundan mezun olduktan sonra Sabah Dershanesi'ne kaydolduğunu ve yoğun şekilde çalışarak sınavlara hazırlandığını ifade eden Şam, ''Başarımın sırrı çalışmak, inanmak ve güvenmek. Hayalimde tıp okumak ve doktor olmak vardı. Şimdi bu hayalimi gerçekleştirebileceğim için çok mutluyum. Başarımda emeği geçen başta ailem olmak üzere herkese teşekkür ediyorum'' dedi.
Beyşehir Lisesi'nde biyoloji öğretmeni olarak görev yaptığını belirten baba Ahmet Şam ise kızı ile gurur duyduğunu belirtti.
Sonuçların açıklanmasıyla ailece çok mutlu olduklarını dile getiren baba Şam, ''Güzel bir gurur. Emeği geçen herkese, özellikle okuldaki ve dershanedeki öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
İki kız ve bir erkek çocuğu babası olduğunu belirten Şam, daha önce de diğer kızının iyi bir derece elde ederek istediği üniversiteye gittiğini kaydetti.
HAKKARİ VALİSİ: SON SIRALARDA YER ALMAMIZDA, HUZURU KAÇIRAN OLAYLARIN DA ETKİSİ VAR
Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari'nin Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) son sıralarda yer alması ile ilgili olarak, ''Son sıralarda yer almamızda huzuru kaçıran olayların da etkisi vardır'' dedi.
Vali Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkari'nin başarı sıralamasındaki yerine çevresel ve sosyal boyutuyla bakılması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:
''Bu sadece öğretmenlerle başarılacak bir iş değil. Öğrencilerin de çalışarak yeterli başarıyı göstermesi gerekmektedir. Öğrencilerimizin ders çalışacak bir ortamı yok. Aynı zamanda evlerinde de böyle bir ortamı bulamayan öğrenciler var. Ortam sıkıntılı. Son sıralarda yer almamızda huzuru kaçıran olayların da etkisi vardır.''
Hakkari'de eğitim seviyesinin artması için çalışma yürüttüklerini anlatan Türker, ''Biz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) katkılarıyla 1500 öğrenciyi, ücretsiz olarak dershanelere yerleştirdik'' diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ise Hakkari'nin YGS'de son sıralarda yer almasının arzu edilen bir durum olmadığını ifade ederek, bu durumun öğrenci bazında değil, bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
Kentte zaman zaman yaşanan olumsuz olaylar sırasında dershanelerde eğitim verilemediğini, bunun da başarıyı etkilediğini anlatan Bulut, Hakkari'nin her yıl sınavlarda son sıralarda yer almasının üzüntü verici bir durum olduğunu söyledi.
YGS 1.'Sİ FURKAN'IN HEDEFİ BİLİM ADAMLIĞI
Yüksek Öğrenim'e Giriş Sınavı'nda (YGS) 3 dalda 1. olan Özel Fatih Fen Lisesi ve FEM Dersanesi öğrencisi Furkan Çağlar Top, hedefinin bilim adamlığı olduğunu söyledi. Sınava sistemli bir çalışma ve düzenli bir hayatla hazırlandığını belirten Top, en büyük yardımcısının ise büyüklerinin duaları olduğunu söyledi. FEM Dershanesi 3 dalda birinci olan Furkan Çağlar Top'a araba hediye etti.
Yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin yarıştığı Yüksek Öğrenim'e Giriş Sınavı'nın sonuçları açıklandı. Özel Fatih Fen Lisesi ve Bakırköy FEM Dershanesi öğencisi Furkan Çağlar Top sınavda YGS-1, YGS-2 ve YGS6 kategorilerinde 1. oldu. Bütün öğrencilerin büyük bir merakla beklediği sınav sonuçlarını FEM Dershaneleri de Çemberlitaş'taki Fırat Kültür Merkezi'nden takip etti. Sonuçları salona yerleştirilen dev ekrandan takip eden öğretmenler ve öğrencileri ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın sonuçları açıklamaya başlamasının ardından heyecanın ikiye katladı. ÖSYM Başkanı'nın Özel Fatih Fen Lisesi'nden Furkan Çağlar Top'un dereceye girdiğini açıklaması öğrenci ve öğretmenlerde büyük mutluluk oluşturdu. Öğretmenleri, Furkan'ı yanına alarak zafer işaretleri verirken, Furkan ise başarısının heyecanını ve mutluluğunu bir arada yaşadı.
"DUALARI ARKAMDA HİSSETTİM"
Duygularını anlatmakta zorlanan Türkiye 1.si Furkan Çağlar Top, öğretmenlerine çalışmasında yardımlarından dolayı teşekkür etti. Kendine özel bir çalışma yöntemi olmadığını belirten başaralı öğrenci, çalışmasının sırrını sistemli ve düzenli çalışmak olarak açıkladı. Furkan Çağlar Top, "Bana özel bir çalışma yöntemi yoktu öğretmenlerimizle birlikte daha önce onların uygulaya geldikleri yöntemleri uyguladık. Yoğun bir çalışma içinde aynı zamanda sosyal olmaya çalıştık. Bu şekilde sistemli devam edince sürekli iyi takip ederseniz, motivasyonunuzu tam olarak sağlarsanız sonuçta iyi bir sonuç oluyor." diye konuştu.
Sınavdaki en büyük yardımcısının büyüklerinin duaları olduğunu belirten Top, "İnsanlar size güveniyor size dua ediyorlar. Sınavda o duaların bize verdiği rahatlığı hissettik." ifadelerini kullandı.
Sınavının iyi geçtiğini ancak böyle bir başarıyı beklemediğini belirten başarılı öğrenci, "Sınavım iyi geçmişti ama sınav yoğun konsantrasyon halinde çözdüğüm için daha sonra acaba beklediğim gibi gelecek mi tereddüdü yaşadım ama beklediğim gibi geldi bekliyordum." şeklinde konuştu.
HEDEFİ BİLİM ADAMLIĞI
Hedefinin bilim adamlığı olduğunu belirten Furkan Çağlar Top, yurt dışına gitmeyi istediğini belirtti. Top, "Bilim adamı olmayı istiyorum. Lisans aşamasında pek mümkün gözükmüyor ama ileride yurt dışına çıkmayı çok istiyorum." dedi.
Furkan Çağlar Top'un Fatih Fen Lisesi'nden öğretmeni Ramazan Ensar ise, Furkan'ın çalışmaya istekli ve sistemli bir öğrenci olduğunu belirtti. Furkan'ın en önemli özeliğinden birisinin ise sınava çalışması yanında kitap okumaya ve sosyalliğe dikkat etmesi olduğunu ifade eden Ensar, "Ben Fatih Fen Lisesi Edebiyat öğretmeniyim ve sınıf öğretmeniyim. İstekli çalışan bir öğrenci ve sonunda çalışmanın başarı sağlayacağını gösteren bir kişi. Bütün mesaisini ders çalışmaya ayıran bir kişi değil. Özellikle bütün öğrencilerimizi o anlamda yönlendiriyoruz. Kitap okuma konusunda bir adım diğer arkadaşlarından önde diyebilirim. Sözel muhakeme konusunda öğrencilerin birçoğu yanlış yaptı. Furkan'ın bir adım öne çıkmasında bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Sosyal aktivitelere, sanatsal faaliyetlerle öğrencilerimizi hem ruhen hem psikolojik olarak hazırlamaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (CİHAN)
Zaman