Polis, terörle ilgilendi YİBO tacizini görmedi - POLİTİKA

Siirt’te tacizi inceleyen Meclis Komisyonu, emniyetin ‘Terör istihbaratıyla ilgileniyorduk, haberimiz olmadı’ cevabıyla şok yaşadı. Oysa, tacizcilerden biri emniyette teknisyendi!



Siirt’te tacizi inceleyen Meclis Komisyonu, emniyetin ‘Terör istihbaratıyla ilgileniyorduk, haberimiz olmadı’ cevabıyla şok yaşadı. Oysa, tacizcilerden biri emniyette teknisyendi!

Siirt YİBO’da yaşanan taciz skandalının ayrıntıları insanın kanını dondurmaya devam ediyor. Meclis Araştırma Komisyonu Üyeleri, her iki taciz olayını incelemek üzere olayların hemen ardından Siirt’e gitti. Komisyon üyeleri, Pervari’deki olayda öğrencilerin hem okulda hem de esnaf tarafından tacize uğradığını öğrendi. Çocuklara yapılan “bekaret testi”nde de tecavüzün gerçekleşmediği bilgisine ulaştı. Olayı ortaya çıkaran engelli rehberlik öğretmeni A.S.’nin okul müdürlüğünce başka yerde görevlendirildiği bilgisi de milletvekillerini şaşırttı. Vekillerin, 2006’da yaşanan olayla ilgili emniyet birimlerinden aldıkları “Terör istihbaratlarıyla ilgileniyoruz. Bu olayı duymadık” yanıtı ise şaşkınlıklarını iki kat arttırdı. 

‘ALAN RAZI SATAN RAZI, SİZE NE’

Taciz olayının maddiyat karşılığı yapıldığını ortaya çıkartan milletvekilleri bir yerel gazetecinin kendilerine “Alan razı satan razı size ne oluyor” demesi üzerine öfkelerine hakim olamadı. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin aynı mekanlarda kalmaları, aynı tuvaleti kullanmalarının taciz olaylarını arttırdığı yönünde bilgi edinen vekiller, olaya adı karışan bir kişinin ise emniyette teknisyen olarak çalıştığını belirledi. • NEVİN BİLGİN ANKARA

Komisyon, rapor hazırlayacak

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ve TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit, TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu üyeleri ile Siirt’e giderek incelemelerde bulundu.

 

Star Gazete