Krizden Kaçan Yunan Top Modeller Türkiye'de Podyuma Çıkacak

Ekonomik krizin kasıp kavurduğu, eylemlerin ülkeyi yaktığı Yunanistan'da iş bulamayan top modeller, birer birer Türk ajanslarıyla anlaşmaya başladı.

Ülkelerinde tanıtım ve defile ücretlerinde yüzde 50 indirim yapan top modeller iş olmayınca Türk ajanslarıyla birer birer anlaşma imzalamaya başladı.

Tanıtım ajansı sahibi Tarkan Acar, Yunanistan'ın içinde bulunduğu maddi krizin mankenleri de etkilediğini belirterek, "Asgari ücret bile indirildi. Böyle olunca insanlar geçinmekte zorluk çekiyor. Mankenler ise iş bulamayınca bizim kapımızı çaldı. Kendilerini Türkiye'de yabancı bir ülkede gibi hissetmiyorlar. 12 Haziran'da 20 Yunan modelin katılımıyla bir defile düzenleyeceğiz" dedi.

Tarkan Acar, Bursa'da da Mayıs ayında Yunanlı mankenlerin 2 ayrı tanıtıma katılıp, kentin meşhur İskender Kebabı'nı yiyeceğini belirterek, "Bursa'nın da tanıtımına katkı sağlayacağız. Yunanlı mankenler güzellikleriyle Bursalıların da yüreklerini hoplatacak" diye konuştu.

Mankenler ise Yunan modasının krize rağmen ayakta kalabilmesi için çalıştıklarını kaydederek, "Amacımız krizden en az zararla çıkmak" dediler.