İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Galatasaray: 0-1



Turkcell Süper Lig'deki İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray maçında Galatasaray, 23. dakikada Baros'un attığı golle 1-0 öne geçti. İkinci yarıda gol sesi gelmeyince maç ...



Turkcell Süper Lig'deki İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray maçında Galatasaray, 23. dakikada Baros'un attığı golle 1-0 öne geçti. İkinci yarıda gol sesi gelmeyince maç bu skorla sona erdi.
>İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR-GALATASARAY MAÇINDAN NOTLAR
Turkcell Süper Lig'deki İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray maçına futbolseverlerin ilgisi düşük oldu.
Son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla şampiyonluk yarışının dışında kalan Galatasaray'da, taraftarlarının başarı beklentisi de sonuçsuz kalırken, bu durum İstanbul Büyükşehir maçında tribünlere yansıdı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan maçta tribünlerde yaklaşık 10 bin taraftar sarı-kırmızılı takımı destekledi.
-ARDA'YA SEVGİ-
Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Arda Turan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında taraftarların sevgi gösterileriyle moral buldu.
Sarı-kırmızılı takıma yönelik protestolarda tepki alan ve daha sonra yaşadığı üzüntüyü açıklamalarında dile getiren Arda için, ''Arda Turan, büyük kaptan'' tezahüratı yapıldı, tribünlere çağrılarak alkışlandı.
Sarı-kırmızılı futbolcu, maç öncesi ısınma bölümünde ise eski sarı-kırmızılı futbolcular Okan Buruk ve antrenör Arif Erdem'le samimi bir şekilde kucaklaşarak selamlaştı.
-KEWELL 110 GÜN SONRA SAHALARA DÖNDÜ-
Galatasaray'ın Avustralyalı yıldızı Harry Kewell, uzun süren sakatlığının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla yeniden kadroya girdi.
Orduspor ile 10 Ocak'ta oynanan Ziraat Türkiye Kupası grup maçında forma giyen ve ilk yarı sonunda oyundan çıkan Kewell, sakatlığı nedeniyle formasından 110 gün ayrı kaldı.
Uzun süren tedavisinin ardından hafta başından beri kontrollü olarak takım idmanlarına çıkmaya başlayan ve takımla birlikte çalışan Kewell, oynayacak duruma gelerek, teknik direktör Frank Rijkaard'dan yedekler arasında şans buldu.
Diğer yandan, son maçlarda teknik direktör Frank Rijkaard'dan forma almakta zorlanan Servet Çetin, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına da yedekler arasında başlarken, sarı-kırmızılı ekipte kırmızı kart cezalısı durumundaki Barış ile Neill takımını yalnız bırakan isimler oldular.
-JO VE BAROS FORVETTE-

Teknik direktör Frank Rijkaard, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında iki forvet oyuncusunu birden sahaya sürdü.
Hollandalı çalıştırıcı, kırmızı kart cezalısı durumuna düşen Neill'ın yerine defansta Emre Güngör'ü görevlendirip, son haftalarda değişmez isimlerinden olan Giovani'yi ise yedeğe çekerken, iki forvet oyuncusu Baros ile Jo'yu ilk 11'de sahaya sürdü.
Öte yandan, ligdeki Trabzonspor maçında yaptığı kritik hatayla mağlubiyeti getiren gole neden olan Emre Güngör, 5 maç sonra yeniden ilk 11'e döndü.
Ayrıca, Galatasaray formasıyla en son Eskişehirspor karşılaşmasında yedek soyunan ve maça 57. dakikada dahil olan Giovani, üst üste 7 maça ilk 11'de çıkmasının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında yeniden kulübede yer aldı.
-İBB SPOR'DA 2 DALYA-
Turkcell Süper Lig'de 3. sezonunu geçiren İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray karşısında iki ayrı dalyaya imza attı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımı 100. Turkcell Süper Lig
maçına Galatasaray karşısında çıkarken, teknik direktör Abdullah Avcı da yine takımıyla ligde 100. maçında yer almış oldu.
-ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU-
Karşılaşma öncesi, terör saldırılarında hayatını kaybeden askerler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Maçın başlangıcından hemen önce gerçekleştirilen saygı duruşunun, Tunceli ile Hakkari-Şemdinli'de meydana gelen terör saldırılarında şehit düşen askerler için yapıldığı vurgulandı.




MAÇIN KADROSU
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Orkun Aktaş
İstanbul Büyükşehir Belediye: Hasagic, Rızvan Şahin, Marcus 3 (Dk. 17 Can Arat), Metin, Ekrem, Efe, Abdülkadir, Gökhan, İskender, Tevfik Köse, Ali Güzeldal
Galatasaray: Aykut, Sabri, Emre Güngör, Hakan Balta, Caner, Mehmet Topal, Elano 3 (Dk. 44 Ayhan), Keita, Arda, Joao, Baros
Gol: Dk. 23 Milan Baros (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 16 Emre (Galatasaray), Dk. 32 Metin Depe, Dk. 34 Efe (İstanbul Büyükşehir Belediye)
Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan İstanbul Büyükşehir Belediye - Galatasaray maçının ilk yarısını konuk Galatasaray Milan Baros'un golüyle 1 - 0 önde tamamladı. Şampiyonluk yarışına havlu atan ve Şampiyonlar Ligi umudunu b
üyük ölçüde kaybeden Galatasaray, bugüne kadar hiç yenilmediği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a konuk oldu. Şampiyonlar Ligi ümidini son 2 haftaya taşımak için mutlak kazanması gereken sarı - kırmızılılar, galibiyet dışında lider Fenerbahçe ve ikinci sıradaki Bursaspor'un da puan kaybetmesini bekleyecek.
İstanbul Büyükşehir Belediye ise ligi bir üst sırada bitirmek ve son haftalardaki çıkışını sürdürmek için mücadele ediyor. İlk yarıda kontrollü bir oyun ortaya koyan evsahibi ekip 5. dakikada Elano'nun sağ köşeden pas olarak kullandığı kornerden gelen topu Sabri ceza sahası içine doldurdu, Arda'nın kafasında top üstten az farkla auta çıktı.
10. dakikada Arda'nın pasında Milan Baros ceza sahasında topla buluştu, kaleci Hasagic'in önünde topu takip ederken yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus devam derken Galatasaraylı oyuncular penaltı itirazında bulundu. Hakem Aydınus ise itiraza itibar etmedi.
17. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediye'den Gökhan sağ köşeden korner atışını kullandı. Penaltı noktasının önünde Can Arat yükselip kafayı vurdu, ancak meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta çıktı.
20. dakikada Ali Güzeldal'ın defansın arkasına attığı derin pasında Efe topla buluştu. Ceza sahası içine girdi, kaleye vurmak yerine içeriye çıkardığı topa Tevfik yetişemeyince takımını bir golden etti.
23. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada sağ çaprazdan Sabri'nin pasında Milan Baros defansın arkasında topla buluştu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda Hasagic'i de çalımlayarak boş kaleye topu gönderdi: 0 - 1.
Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca ilk yarıyı Galatasaray Milan Baros'un golüyle 1 - 0 önde tamamladı.
46. dakikada Ali Güzeldal'ın taşıdığı topla ceza sahası içinde İskender buluştu, vuruşunda kaleci Aykut'u geçen top yan direkten oyun alanına döndü. Tevfik önünde kalan topa altıpas içinde vurdu ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
47. dakikada gelişen Galatasaray atağında defansın arkasına atılan topla buluşan Arda kaleci Hasagic'le karşı karşıya kaldı, vuruşunda topu kaleci Hasagic kontrol etti ve gole izin vermedi.
51. dakikada Keita'nın pasında Ayhan sol çaprazda topla buluştu, çizgiye inip içeriye çıkardığı pozisyonda Milan Baros kaleciyle karşı karşıya olmasına rağmen istediği gibi vuramayınca meşin yuvarlak kaleciden döndü. Arda dönen topla sağ çaprazda buluştu, ancak defansta Ekrem araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.
63. dakikada Galatasaray'da Sabri'nin ceza sahası dışından vurduğu sert şutta top defansta Can Arat'a çarparak direğin yanından az farkla kornere çıktı.
69. dakikada Gökhan'ın ortasında araya giren Hakan Balta'nın ters vuruşunda top kalenin üstünden az farkla kornere çıktı.
77. dakikada Galatasaray önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Bu dakikada gelişen atakta Mehmet Topal'ın pasında sol çaprazda Joao topla buluştu, içeriye çıkardığı topu Milan Baros kaleye gönderdi ancak defansa da çarpan meşin yuvarlak uzak direğin dibinden kornere çıktı. Keita'nın hamlesi ise yetersiz kaldı.
79. dakikada Tevfik'in pasında sağ çaprazdan ceza sahasına giren İbrahim Akın kaleci Aykut ile karşı karşıya kaldı, vurmakta gecikince Aykut çıkarak topu kesti ve tehlikeyi önledi.
83. dakikada Milan Baros'a Can Arat'ın yaptığı faulde atışı Caner kullandı. Kaleyi hafif çaprazdan gören açıdan vurduğu sert şutta meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.
87. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediye'den Gökhan'ın sol köşeden kullandığı kornerde Okan'ın vurduğu kafada kaleye giden top Can Arat'a çarptı, araya giren Galatasaray defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.
90. dakikada gelişen ani Galatasaray atağında Mehmet Topal'ın pasına Kewell hareketlendi, araya defans girdi geri pasında Ayhan topu kaptı ancak pozisyonunu kaybedince Galatasaray bir golden oldu.
Karşılaşma da Galatasaray'ın 1 - 0 üstünlüğünde sona erdi.
Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan İstanbul Büyükşehir Belediye - Galatasaray maçını konuk Galatasaray Milan Baros'un golüyle 1 - 0 kazandı.
(CİHAN)

Zaman