Ensarioğlu: Türkiye, ciddi bir zihinsel devrim yaşıyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Galip Ensarioğlu, yasaklı günleri geride bırakmaya başlayan Türkiye'nin ciddi bir zihinsel devrim ya

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Galip Ensarioğlu, yasaklı günleri geride bırakmaya başlayan Türkiye'nin ciddi bir zihinsel devrim yaşadığını söyledi.

Geçmişte kitapların bile sakıncalı görüldüğünü anlatan Ensarioğlu, "Şimdi adeta barajın duvarı yıkılmış gibi her şey tartışılıyor, konuşuluyor. Bu durum memnuniyet vericidir." dedi.

Uluslararası İmam Şafii Sempozyumu Diyarbakır'da başladı. Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası ve MÜSİAD'ın desteğiyle Şarkiyat Enstitüsü tarafından düzenlenen sempozyum 3 gün sürecek.

Açılış töreninde konuşan DTSO Başkanı Ensarioğlu, Türkiye'de ilk kez Şafiilikle ilgili sempozyum düzenlendiğini hatırlattı. Bu durumun manidar olduğunu kaydeden Ensarioğlu, yaşanan gelişmelerin olumlu olduğunu belirtti.

MÜSİAD Başkanı Vahdettin Bahadır da İmam Şafii'nin paradigma değiştiren bir isim olduğunu vurguladı. İslam'da Kur'an ve sünnet yanında, bunun dışındaki bütün görüşlerin de müzakereye açık olduğunu dile getiren Bahadır, "Aklını kullanmayan değer üretemez." dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise sözlerine Kürtçe olarak, 'gündüz ve gecenin yaratıcısının selamı üzerinize olsun' diyerek başladı.

Mezopotamyanın, yüzyıllarca etkisini sürdüren önemli şahsiyetler yetiştirdiğini belirten Baydemir, İmam Şafii'nin zalimlere karşı adaleti savunduğunu vurguladı.