Başsavcı Cihaner: Mahkeme Orgeneral Berk lehinde karar versin

Erzincan'daki 'silahlı terör örgütü' davası kapsamında, aralarında 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Ci

Erzincan'daki 'silahlı terör örgütü' davası kapsamında, aralarında 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de bulunduğu 14 sanığın yargılanmasına Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Erzurum 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 gündür devam eden duruşmanın sabahki bölümüne tutuklu sanık İlhan Cihaner'in mahkeme heyetine yaptığı espri damgasını vurdu. Mahkeme Başkanı Mustafa Karatay'ın söz verdiği Cihaner, davanın başlamasıyla medyada masumiyet karinesi aleyhinde yayın yapıldığını iddia etti. Savunmasına 'esnek bir giriş' yapacağını dile getiren Cihaner, Erzincan'da muhabere araçlarının rutin geçişi sonrasında medyada tankların geçtiğine dair haberlerin yapıldığına dikkat çekti. Cihaner, davanın başladığı ilk gün dosyanın görüldüğü Erzurum Adliyesi üzerinden alçak uçuş yapan uçaklarla 'Yargıya göz dağı verildiği' yönünde medyada yer alan haberlerle ilgili de "Masumiyet karinesi aleyhine medyada haberler ve yorumlar var. Dosyanın görüşüldüğü Erzurum Adliyesi üzerindeki uçuşlar nedeniyle hava koridoru kapatılsın. Ordu Komutanı (Saldıray Berk) hakkında tahliye kararı verilirse bu diğer tanıklar lehine olacaktır." dedi.

"ALBAY GENÇOĞLU'YLA ANLAŞAMADIĞIMIZI BÜTÜN ALAY BİLİRDİ"

Erzincan'daki 'silahlı terör örgütü' davasının dördüncü gününde tutuklu sanıklardan Jandarma Üsteğmen Ersin Ergut savunmasını yaptı. Ergut, kendisinin Ergenekon örgütünü tanımadığını ve bu örgütten haberinin olmadığını öne sürdü. Ergenekon davası kapsamındaki tutuklu sanıkların çoğunu tanımadığını ya da muhabbetinin olmadığına vurgu yapan Ergut özellikle Albay Recep Gençoğlu ile aralarının iyi olmadığına dikkat çekerek, "Recep Gençoğlu'nu görev gereği tanırım. Anlaşamadığımızı alaydati bütün personel biliyordu. Ayrıca Saldıray Berk'i tanırım, o beni tanımaz. Eğer iddia edildiği gibi Berk'le aynı karede tek bir fotoğrafımız ya da kamera, mobese görüntümüz varsa bütün her şeyi kabul ediyorum." dedi.

Ergut'un, Ergenekon'un Erzincan yapılanmasıyla ilgili iddianameyi hazırlayan özel yetkili eski Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ı sık sık 'Allah korkusu olmayan', 'senarist' ve 'padişah' ifadeleriyle hakaret etmesi dikkat çekti.

Mahkeme Başkanı Mustafa Karatay'ın, söylenenlerin kayıt altına alındığını ve savcıya hakaret ettiğini hatırlatması üzerine Ergut, "Karadenizliyim, çok heyecanlıyım. İstemeden ağzımdan bazı şeyler çıkabilir. Şimdiden özür diliyorum." diye konuştu.

"GİZLİ TANIKLAR EFE VE MUNZIR'DAN BU DÜNYADA VE AHİRETTE DAVACI OLACAĞIM"

Munzır ve Efe kod isimli gizli tanıkların yalan ifadesi sonucu özgürlüğünün elinden alındığını ve 6 aydan bu yana cezaevinde suçsuz yere yattığını savunan Ersin Ergut, söz konusu kişiler hakkında hem bu dünya da hem de ahirette davacı olacağını söyledi.

Ergut, kendisinin Allah'tan korkan birisi olduğunu dile getirerek, "Kimse bu dünyada sabit kalıcı değil. Allah şahit suçsuzum. Tutanaklara girsin, gizli tanıklardan ahirette hesap soracağım. Bize komplo kuranlar dışarıda, kurulanlar içeride. Eğer biz komplo kursaydık hiç kimse dışarıda olamazdı." ifadelerini kullandı.