Konyaspor Play Off'a kilitlendi

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Konyaspor, Bank Asya 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen 3. takım olmak için seferber oldu. Play - off müsabakalarına id

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Konyaspor, Bank Asya 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen 3. takım olmak için seferber oldu. Play - off müsabakalarına iddialı hazırlanan takım, lig bitmeden maçların oynanacağı İstanbul'a taşındı.

Bank Asya 1. Ligi'ne şampiyonluk iddiasıyla başlayan ancak ikinci yarının başından itibaren oynadığı maçlarda alınan kötü sonuçlarla iddiasından uzaklaşan Konyaspor, sezonun son haftasına girerken play - off grubuna kalmayı garantiledi.

Ligi 3, 4, 5 ve 6. sıralarda tamamlayan takımların, Süper Lig'e çıkan 3. takım olabilmek amacıyla yapacağı maçların hazırlıklarına şimdiden başlayan Konyaspor, kamp için İstanbul'a gitti. Konyaspor yönetimi, futbol takımını play - off maçlarının İstanbul'da oynanacak olmasını gözönünde tutarak bu şehirde kampa almaya karar verdiklerini açıkladı.

Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, bu haftasonu Altay'la yapacakları maça önem vermediklerini belirterek, "Altay maçını artık önemsemiyoruz oyuncuların bir kısmını maçtan önce, bir kısmını da sonra kampa alıp play - off maçlarına hazırlacağız." dedi.

Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar da play - off'ta yapacakları üç maçı kazanıp Süper Lig'e çıkmayı hedeflediklerini söyledi. Karapınar, "Oyuncularımızın, taraftarlarımızın ve teknik heyetimizin bu konudaki inancı tamdır. Konya taraftarının tam desteğini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

PLAY OFF'TA STATÜ DEĞİŞTİ

Bu arada Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Altay, Karşıyaka ve Konyaspor play - off'ta mücadele edeceği kesinleşen takımlar oldu.

Adanaspor ve Bucaspor ise doğrudan Süper Lig bileti alan ikinci takım olmak için son haftayı bekleyecek. Bank Asya 1. Lig'de bu sezon play - off statüsü değişti. Daha önce eleme usulünde yapılan play - off tek devreli lig usulüne dönüştürüldü. Buna göre;

''Tek devreli lig müsabakaları sonunda TFF 1. Lig'de 3, 4, 5 ve 6. sırayı alan toplam dört takım Süper Lig'e yükselecek 3. takımın belirleneceği Yükselme Grubu'nu oluşturacak. Yükselme grubu müsabakaları TFF tarafından belirlenecek saha veya sahalarda tek devreli lig usulüne göre oynanacak.''