Mustafa Denizli: Hiç kimseden bir şey beklemiyoruz

Mustafa Denizli, bugünkü antrenmanda gazetecilerle yaptığı sohbette camia olarak kimseden beklentilerinin olmadığını söyledi.

Denizli, basın mensup

Mustafa Denizli, bugünkü antrenmanda gazetecilerle yaptığı sohbette camia olarak kimseden beklentilerinin olmadığını söyledi.

Denizli, basın mensuplarıyla yaptığı sohbet sırasında Beşiktaş'ın diğer takımların alacağı sonuçlardan çok etkilendiği yönündeki düşünceye karşı çıkarak, ''Hiç kimseden bir şey beklemiyoruz. Ne ben, ne futbolcularım, ne yönetim, ne de camia böyle bir beklenti içinde. Birilerinden bir şey bekliyorsak Beşiktaş değiliz. Her şey bizim elimizdeydi. Tablo açık. Kendi düşüncelerimizi gerçekleştirseydik niye birilerine ihtiyacımız olsun? Bazı şeyler bizi yarışın dışına itti mi, gayet tabii ki itti. Ama ne dün, ne bugün, ne de yarın kimseden hiçbir şey beklemiyoruz. Büyükler kendi işini kendi yapar. Allah öyle yazdıysa bozsun.'' şeklinde konuştu.

Bu hafta yapılacak maçlar konusundaki bir soru üzerine Denizli, ''Değişme ihtimali, tablonun devam etmesi kadar doğaldır. Kupadaki final maçı dahi haftayı etkileyebilir.'' dedi.

Tecrübeli teknik direktör, bu sezon özellikle son 4 haftada önemli fırsatlar yakaladıklarını ifade ederek, ''Biz bu maçlarımızı kazansaydık rakiplerimiz beklenti içine girerdi.'' şeklinde konuştu.

Bu sezon 7 civarında oyuncuda kırılmaya bağlı sakatlığın yaşandığını kaydeden Denizli, ''Kırıklarla başlayan bir sezon oldu. Barcelona gibi şampiyonluğa oynayan pozisyonda olsaydık Xavi'nin gösterdiği özveriyi benim futbolcularım da yapardı.'' dedi.

Ligin son haftasında karşılacakları Bursaspor ile ilgili ise Denizli, "Beşiktaş'ın durumu ne olursa olsun, hedefleri değişmez. Hedefi, büyüklüğüne yakışır şekilde mücadele etmektir. Fenerbahçe de Bursaspor da eşit şansa sahip. İki takım da hak etmiş görüntü gösterdi. Beşiktaş büyüklüğünü sadece şampiyonluklarla, sportif başarılarla elde etmedi. Zorluk derecesi aynı olan bir takımla geçen hafta oynadık." ifadelerini kullandı.

Diyarbakırspor maçı öncesi, Galatasaray'a transfer olacağı yönünde haberler çıkan kaleci Hakan Arıkan ile yaşandığı iddia edilen diyaloğa da açıklık getiren Denizli, "Oynatmak istemek başka, böyle bir diyalog başka şey. Hakan'a 'Seninle ilgili medyada doğru veya yanlış haberler çıktı. Bu durum seni etkiledi mi' diye sordum. O da 'Hocam, etkileyecek şeyler. O nedenle müsaade ederseniz ben oynamayayım' dedi. Hakan'ı oynatmayı düşünüyordum. Bu gayet doğaldır. Başka futbolcular da aynı şeyi yaşayabilir.'' şeklinde kullandı.

Quaresma ile ilgili açıklamalardada bulunan Denizli, "Bir durum değerlendirmesi var. Kulübün bu bildirimini transferin gerçekleşmesi ya da gerçekleşmemesi olarak algılıyoruz. Bu tür durumlarda yapılan görüşmelerin resmiyete dökülmesi için SPK'ya bildirmek lazım. Yasal olarak bunu yapmak gerekiyor. Olur olmaz o bilinmez, ama Beşiktaş'ın bu konudaki gelişmelerle ilgili SPK'yı bilgilendirmesi gerekiyor." dedi.

Yeni sezon hazırlıkları ile ilgili bilgide veren Denizli, "Belki geçen sezonki gibi benzer bir program olmayacak. O kampın formatı farklıydı. Lyon, Porto gibi takımlarla oynama şansımız olmayacak. Dönem itibariyle böyle bir şansımız vardı. Belki bir alt seviyedeki takımlarla hazırlık dönemini geçireceğiz. Hala bilmiyoruz planlama konusunda neler yapacağımızı. Şu an durum belli değil. Bursaspor maçından sonra durum netleşir. Programı ya 15 Temmuz'a göre, ya da 29 Temmuz'a göre yapacağız. Pozitif veya negatif sonuçlar ortaya çıkar." dedi.

Gelecek hafta basın toplantısı düzenliyeceğini belirten Denizli, "Gelecek yılın değerlendirmesini, gelecek sezon ile ilgili konuları, hepsini gelecek hafta konuşuruz." dedi ve sözlerini sonlandırdı.