Dışişleri Bakanlığı'ndan İha Canlı Aracının Atina'da Yakılmasına Kınama

Dışişleri Bakanı Sözcüsü Burak Özügergin, Yunanistan'da çıkan olaylarda göstericilerin İhlas Haber Ajansı'na (İHA) ait canlı yayın aracının yakılmasını kınadı.

İHA canlı yayın aracının Atina'daki olaylarda molotof kokteyli atılarak yakılmasına Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama geldi. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte temaslarda bulunan Dışişleri Sözcüsü Burak Özügergin olayı kınadı. Özügergin, "Bugün bir Türk basın yayın aracına Atina'da bir saldırı gerçekleştirildiğini üzüntüyle öğrendik. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve faillerinin ele geçirilerek adalete teslimi için ne gerekiyorsa yapılmasını Yunan makamlarından
talep ettik. Sonucunu takip etmeye devam edeceğiz" dedi.
Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bugün Atina'da çıkan olaylarda İhlas Haber Ajansı'nın bir aracının yakılmış olduğunu üzüntüyle öğrendim. Olayı kınıyorum, bu haberleşme özgürlüğüne bir saygısızlık teşkil etmektedir. İHA'ya geçmiş olsun diyorum ve başarılı çalışmalarının devam etmesini diliyorum" diye konuştu.