Türkiye Küçük Kızlar Basketbol Şampiyonası Başladı

Türkiye Küçük Kızlar Basketbol Şampiyonası Adana'da başladı. Günün açılış maçında Adana Gazi İlköğretim Okulu, Manisa Turgutlu Gazi İlköğretim Okulu'nu 49-35 mağlup etti.

Türkiye Küçük Kızlar Basketbol Şampiyonası Başladı
Kırmızı-Beyazlı Adana takımı maça Seray, Ceren Türk, Gülsun, Asiye ve Ayşe Ceren ilk beşiyle başladı. İlk periyodu Adanalı kızlar 12-9 önde kapatırken tribünlerde Adana ekibine büyük destek gözlerden kaçmadı.
İkinci periyotta ise ikinci beş sahadaydı. Devreye Adana Gazi İlköğretim 17-14 yenik girdi. 3. periyotta ise toparlanan Adana ekibi arka arkaya bulduğu sayılar ile skoru birden 27-26'ya taşıdı. Son periyotta ağırlığını oyuna iyice koyan Adana ekibi maçı da 49-35 galibiyetle bitirdi.
Karşılaşmada ise Ceren Türk 16 sayı ile en çok sayı üreten isim olurken bu oyuncuyu Seray 9, Büşra ve Asiye 8"er sayı ile takip etti.
Bu arada, Adana Gazi İlköğretim-Manisa Turgutlu Gazi İlköğretim Okulu maçını Botaş Spor A Takım Antrenörü Olcay Orak, Yardımcı Antrenör Mehmet Can Öztürk ile Botaş Spor Genel Menejeri Abdullah Kutlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'de izledi.
Adana Gazi İlköğretim Okulu yarın saat 11.00'de İstanbul Şehit Öğretmenler İlköğretim Okulu ile Menderes Spor Salonunda karşı karşıya gelecek.