Şehit ailelerinden cenaze istismarı uyarısı

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Yıldırım, şehit cenazelerinin bazı siyasi parti mensupları tarafından istismar edilmek is

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Yıldırım, şehit cenazelerinin bazı siyasi parti mensupları tarafından istismar edilmek istenmesine karşı olduklarını açıkladı.

Yıldırım, son terör olayları ve akabinde yaşanılan provokasyon girişimleri sonrasında basın açıklaması yaparak, "Samsun, Tunceli ve Hakkari'de meydana gelen terör saldırılarını protesto ediyoruz." dedi. Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Yıldırım, terör eylemlerinin karanlık şer odaklarından verilen talimatla yapıldığını vurguladı. Yıldırım, terörün Türkiye Cumhuriyeti'ni yıldıramayacağını belirterek, aksine terörle mücadele azmine güç katacağını kaydetti.

Yıldırım, şehit cenazelerine organize katılan siyasi grupların, insanların acılarını istismar etmek istediğine dikkat çekti. Şehit yakınları olarak bu istismarcılara müsamaha göstermeyeceklerini belirten Yıldırım, "Kimse milletin evlat-kardeş-eş acısı üzerinden kendine siyasi menfaat temin etmeye kalkmasın. Bu çok çirkin ve insanlık dışı davranışı kınıyoruz." dedi.

Türkiye'nin demokratikleşmesi yolunda yeni adımların atıldığı bir dönemde eylemlerin hız kazanmasının dikkat çekici olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Ülkede ne zaman önemli bir gündem maddesi olsa aynı gün terör saldırıları artıyor. Son terör olaylarının oluş biçimi, zamanlaması, olayların olduğu yer geniş bir biçimde araştırılmalıdır. Olaylarda sorumluluğu olanlar tespit edilmeli ve cezalandırılmalıdır. Kirli senaryoları yazanlar emellerine asla erişemeyecek. Türkiye'nin düşmanlarını sevindirmeyeceğiz. Düşmana inat demokratik yolda ilerleyeceğiz." diye konuştu.

Basın toplantısına katılan şehit babası Mehmet Tüfekçi, akan kanın bir an önce durdurulmasını, kendilerinin çektiği acıları başkalarının çekmesini istemediklerini söyledi.

Feramis Taşdemir ise, terörü kınadığını ve bir an önce sona ermesini istediğini belirtti.